Ahmet Ağaoğlu'ndan flaş Cornelius ve Sörloth yorumu! Maliyeti...

24.05.2021 - 17:02 | Son Güncellenme: 24.05.2021 - 20:48

Süper Lig ekibi Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan Alexander Sörloth, Cornelius, Bruno Peres, Gervinho ve transfer açıklaması... İşte detaylar.

Ahmet Ağaoğlu'ndan flaş Cornelius ve Sörloth yorumu! Maliyeti...

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Hekimoğlu Trabzon FK - Kocaelispor maçı öncesi gündemi değerlendirdi. Ağaoğlu, transfer süreci hakkında da konuştu. 

O ücreti karşılayamayız

Haber 61'e konuşan Ağaoğlu, "Cornelius'un istediği ücret Trabzonspor’un karşılayabileceği bir ücret değil. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Kimse bizim adımıza hesap yapmasın. Biz geldiğimizde galibiyet için ödenen para 3.5 milyon TL’ydi. Euro 4.20’ydi. Yani galibiyet için aldığımız para 820 bin Euro’ydu şimdi o para 4’te 1 azaldı. Bugün 195 bin Euro alıyoruz. Trabzonspor sabit gelirleri az olan bir kulüp. İstanbul kulüplerine oranla 5’te 1 gelirimiz.

Cornelius dosyası kapandı

Transfer haberleri, yakıştırmalar falan yaparken ona göre yapmak lazım. Hesap yapmazsak 3 yıl önceki gibi olur. Trabzonspor’u bu konuma düşürmeye kimsenin hakkı da haddi yok. Uçuk kaçık transfer haberleri toplumu heyecanlandırıyor ama realite var. Cornelius dosyası kapanmıştır, o maliyeti Trabzonspor karşılayamaz" dedi.

Sörloth'ta öncelik bize ait

Adı Trabzonspor ve İstanbul kulüpleriyle ilgili anılan bordo mavili takımın eski golcüsü Alexander Sörloth ile ilgili soruya da yanıt veren Ağaoğlu "Sörloth’un önümüzdeki yıl kiralanmasına ya da satışına diyelim onay verdiler. Gelen teklifi önce bize iletmek teklif etmek zorundalar. Hala 3-4 kulüp istiyor deniyorsa muhtemelen farklı amaçlar için söyleniyor. O gün ifade ettiğim şu bunun kararını RB Leipzig verecek. Oyuncu için seneye ne düşünüyorlar bunun kararını verecekler. Ondan sonra süreç yürür. Trabzonspor’a mı gelir, yoksa İspanya veya başka bir yere mi gider. Biliyorsunuz Redbull Salzburg da onların kulübü" ifadelerini kullandı.

Gervinho ve Peres transferi hakkında

Ağaoğlu, Gervinho ve Peres transferlerinin erken bitmesinin beklenti oluşturduğunu belirterek "Anlaştığımız iki oyuncuyu bu kadar erken getirmemiz de çok hayırlı olmadı herhalde, birbiri ardına transfer hamlesi bekleniyor. Ligler daha yeni bitti. Takımlar bir nefes alsın" şeklinde konuştu.

Ekuban'a transfer teklifi var mı?

Ekuban'a resmi teklif olup olmadığı sorusuna yanıt veren Ağaoğlu "Hiçbir futbolcuya resmi teklif yok" dedi. Başkan, transferler ilgili son olarak bazı isimlerle görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Hekimoğlu’nu inşallah 1. Lig’de görürüz

Hekimoğlu Trabzon'un 1. Lig'e çıkmasını da çok istediğini aktaran Ağaoğlu, "Hekimoğlu Trabzonspor diyeceğim artık. Onların yükselme maçına geldik. Celil başkana teşekkür ediyorum. İnşallah bugün buradan galibiyetle ve sonrasında final maçı da kazanarak 1. Lig’de görürüz. Bu işe çok büyük emek verdi Celil başkan. Trabzon futbolunun bir eksiğiydi 1. Lig’de olmamak. Hekimoğlu’nu inşallah 1. Lig’de görürüz. Bu Trabzonspor için de çok önemli. Trabzonspor’un plan ve felsefesine uygun olduğu için de çok önemli. Onları 1. Lig’de görmek en büyük arzumuz" diye konuştu.

8-2'lik Beşiktaş maçı hakkında

U19 takımının Beşiktaş'ı 8-2 yendiği maçla ilgili görüşü sorulan Ağaoğlu, "Gençleri pandemi süreci çok ciddi şekilde etkiledi. Yoksa ara verme olayı olmasa alt gruplarda çok farklı hesaplarımız vardı. Bunun yalnızca Trabzonspor’a değil Trabzon futboluna da yansıması olacaktı. Bizim U19’umuz Türkiye’nin en iyi U19’u." şeklinde konuştu

Koita transfer durumu

Son olarak Koita'nın durumunu değerlendiren Ağaoğlu, "Türkiye'de belli kurallar var dolayısıyla Koita için şimdi bir şey söyleyemem" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler