Ahmet Çakar: Pieronun gol kararına inanmıyorum

08.04.2018 - 22:13 | Son Güncellenme: 08.04.2018 - 22:13

Ahmet Çakar: Pieronun gol kararına inanmıyorum

Ahmet Çakar, Fenerbahçe - Osmanlıspor maçındaki pozisyon ile ilgili dikkat çeken bir ifade kullandı. Beyaz TV yorumcusu eski hakem Çakar, sarı lacivertlilerin 2-0 kazandığı maçta Skrtel'in attığı ilk golün pierosu hakkında görüşlerini dile getirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ahmet Çakar, "Beyler pieronun gol kararına inanmıyorum. Madem gol, maç esnasında çizgi kamerasıyla millete niye açık açık göstermiyorlar. Bu işin içinde bir iş var" ifadesini kullandı.

Osmanlıspor maçı hakemle kazanılmış bir maçtır. Beinsports'a hiçbir lafım yok, piero sistemine de bir lafım yok. Fakat bu sistemin başında kim varsa bu teknolojiyi kim kullanıyorsa her şey onun elinde.

Beinsports madem bu kadar para harcıyor peki neden bir çizgi kamerası daha koymuyor maçlarda.

İspanya'da oynanan Atletico Madrid - Real Madrid maçında bir olay yaşandı ve orada da yayıncı kuruluş yine Beinsports dakikalar sonra çizgi kamerasından hemen ekrana verdiler.

Ben Şansal Büyüka ile mahkemlikken Erman Toroğlu geldi piero sistemiyle ilgili ifade verdi ''içerde pieronun başındaki isim Şansal Büyüka'nın kulağına topu içerde mi gösterelim, dışarda mı gösterelim'' diye soruyordu.

Yani Türkiye'de piero kararları şaibelidir.

Piero'dan gelen görüntüde direklerin gölgesi yukarı doğru kaymış ama topun gölgesinde kayma yok. Normalde topun gölgeside kaymalıydı. Fakat sen sistem dışı topu manuel bir şekilde kaydırırsan gölge sabit kalıyor ve hemen altına düşüyor. Böyle birşey yapılabilir bunu Erman Toroğlu'da zaten zamanında mahkemelerde anlattı.

Maçın yan hakemi Cevdet Kömürcüoğlu için FETÖ'cü diyorlar, bunu diyen kim İbrahim Hacıosmanoğlu yani resmi biri değil. Devletin makamlarının herhangi bir kararı yok, ben de çıkıp diyeyim ki o hain bu terörist vs.. beyanla bu işler olmaz, kanıt lazım.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yaptığı iş değil, böyle bir söz söylediğin zaman hayatını bitiriyorsun.

Bir hakem tam sıfırda değilse böyle pozisyonlarda tam gol kararı veremez ve bu hakem sıfır pozisyonunda değil nasıl olduda bu kararı verdi ben anlamıyorum.

Yıllar önce ben böyle bir pozisyonda gol kararı verdim ama yan hakemim çizgideydi onun verdiği karara uydum. Yıllar sonra Semih Yuvakuran bir programdan benden özür diledi 'o zaman baskı yaptılar söyleyemedim pozisyon goldü' hakkını helal et dedi.

Aziz Yıldırım Milliyet'in gecesinde hakemler kendisine çeki düzen vermeliler dedi bu hafta çeki düzen verdiler işte.

Senin için hazırladığımız haberler