Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Avrupa karnesi

13.11.2023 - 21:44 | Son Güncellenme: 13.11.2023 - 22:00

Beşikaş, Avrupa Konferans Ligi'nde gruptan çıkamadı. Peki Siyah-Beyazlılar, başkan Ahmet Nur Çebi döneminde Avrupa'da neler yaptı? İşte detaylar...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Avrupa karnesi

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi'ne grup maçlarının bitimine 2 hafta kala veda eden Beşiktaş, başkan Ahmet Nur Çebi'nin döneminde 24 Avrupa maçına çıktı. Siyah-Beyazlı ekip, 24 Avrupa maçının 6'sını kazandı, 2'sinde berabere kaldı ve 15 kez sahadan mağlup ayrıldı. 

2019-2020 sezonunda 1 kez kazanabildi

2019-2020 sezonuna Abdullah Avcı yönetiminde başlayan Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Wolverhampton, Braga ve Sloven Bratislava'nın yer aldığı grupta mücadele etti. Siyah-Beyazlılar 6 maç sonunda tek galibiyet alabildi. Sloven Bratislava'yı İstanbul'da 2-1 mağlup eden Beşiktaş, grubu son sırada tamamladı. Ahmet Nur Çebi, o sezon alınan kötü sonuçlar sonrası ligin bitimine 15 maç kala Abdullah Avcı ile yolları ayırmış ve yerine Sergen Yalçın'ı teknik direktörlük görevine getirmişti.

2020-2021'de elemelerde veda etti

Bir önceki sezonu Sergen Yalçın yönetiminde 3'üncü sırada tamamlayan Beşiktaş, 2020-2021 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 2. Ön Eleme Turu aşamasında Yunan takımı PAOK ile karşılaştı. Tek maç eleme usulü ile gerçekleştirilen bu karşılaşmayı Beşiktaş 3-1 kaybetti ve Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turuna düştü. Sergen Yalçın yönetimindeki Kara Kartal, kendi sahasında Rio Ave ile oynadı. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan karşılaşmada seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltıları 4-2'lik skorla kazanan Rio Ave, Beşiktaş'ı Avrupa Kupalarının dışına itti. 

İlgini Çekebilir
Soyunma odasında ağlamıştı: Ghezzal'dan açıklama!
Habere Git

Şampiyonlar Ligi'nde 0 çekti

2020-2021 sezonunu Sergen Yalçın önderliğinde şampiyon tamamlayan Beşiktaş, 2021-2022 sezonunda direkt olarak Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı başardı. O dönem Borussia Dortmund, Sporting Lizbon ve Ajax ile eşleşen Siyah-Beyazlı takım, 6 maç sonunda grubu 0 puanla tamamladı. Beşiktaş'ın aldığı bu kötü sonuçla birlikte Türkiye, iki takımı Şampiyonlar Ligi'nde 0 çeken tek ülke oldu. 2001-2002 sezonunda ise Fenerbahçe; Barcelona, Leverkusen ve Lyon'lu grubu 0 puanla tamamlamıştı.

10 yıl sonra ilk kez Avrupa'ya gidemedi

2021-2022 sezonunu 6'ncı sırada tamamlayan Beşiktaş, Avrupa Kupaları'nda boy gösteremedi. Siyah-Beyazlı ekip, en son 2012-2013 sezonunda Avrupa Kupalarına katılamamıştı. Ahmet Nur Çebi döneminde ise bu kötü sonuç bir kez daha tekrarlandı.

Ahmet Nur Çebi döneminde gruplardan çıkılamadı

Ahmet Nur Çebi, başkanlığının 5'inci döneminde de kulübü ile grup aşamasını geçemedi. Son olarak bu sezon Avrupa Konferans Ligi'nde yer alan Beşiktaş; Club Brugge, Bodo/Glimt ve Lugano'lu gruptan çıkamadı. En son Bodo/Glimt'e kendi evinde 2-1 yenilen Kara Kartal, gruptaki 4'üncü maçının ardından son sırada kaldı ve Avrupa'ya bir kez daha grup aşamasında veda etti.

İlgini Çekebilir
Serdal Adalı'dan Beşiktaş taraftarına Talisca müjdesi!
Habere Git

Çebi 3 kupa kaldırdı

Beşiktaş, Ahmet Nur Çebi'nin başkanlığı boyunca 3 kupayı müzesine götürdü. 2020-2021 sezonunda Sergen Yalçın'la Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan Beşiktaş, 2021-2022 sezonunda ise Önder Karaveli ile Türkiye Süper Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Son yıllardaki başarısızlıklar olağanüstü kongre getirdi

Siyah-Beyazlılar son yıllarda hem Avrupa'da hem de ligde taraftarlarını sevindirecek sonuçlar alamadı. Özellikle bu sezonki kötü sonuçlar, taraftarların yönetimi ve takımı protesto etmesine neden oldu. Ahmet Nur Çebi, bu kötü sonuçların ardından olağanüstü kongreye gidileceğini ve kongrenin 10 Aralık'ta yapılacağını duyurmuştu. Taraftarlardan ve spor kamuoyundan sıkça eleştiri alan Çebi, olağanüstü kongrenin 26 Kasım'a çekildiğini açıkladı. 26 Kasım'da çoğunluk sağlanmazsa 3 Aralık'ta ikinci toplantı yapılacak. Bu toplantıda çoğunluğun sağlanmasına gerek kalmayacak.

Ahmet Nur Çebi aday olmayacak

Beşiktaş'taki 5'inci sezonunu geçiren Ahmet Nur Çebi, 26 Kasım'da gerçekleşecek olan seçimde aday olmayacağını düzenlediği basın toplantısında açıklamıştı. 

Beşiktaş'ın başkan adayları belli oldu

Beşiktaş'ın başkanlığı için 2 isim adaylığını açıkladı. Hasan Arat ve Serdar Adalı, Siyah-Beyazlılar'ın 35'inci başkanı olmak için mücadele verecek. Serdar Adalı, 2013 ve 2019 yılında yapılan seçimlerde aday olmuş ama başkanlığa seçilmemişti. 

Senin için hazırladığımız haberler