AJANSSPOR ÖZEL - "Rodallega'ya iftiradan dolayı şikayette bulunduk..."

31.10.2017 - 20:39 | Son Güncellenme: 31.10.2017 - 20:39

AJANSSPOR - Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde Trabzonspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Çorum Belediyespor'u 6-0 mağlup etmişti. Karşılaşmanın önüne Yakup Kayış ile Rodallega'nın yaşadığı tartışma geçmişti.

Yaşanan tartışmaların sonucunda Rodallega, rakibine kafa atmıştı. Karşılaşmanın ardından Kolombiyalı futbolcu, Yakup Kayış'ı kendisine 'zenci' demekle suçladı.

Yakup Kayış'ın avukatı Kasım Aksoy, olayla ilgili Radyospor'un Haber Aktif programında Emrah Karalinç ve İlker Koç'a özel açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

"Rodallega'ya iftiradan dolayı şikayette bulunduk"

Rodallega'nın Yakup Kayış'a attığı bir kafa var.Sonrasında yapılan bir açıklama var. Ben bu açıklamayı talihsiz buluyorum. Rodallega, Yakup'un ona 'zenci' dediğini belirtti ve bu Türkiye'de yankı uyandırdı. Biz bu suçlamayı kabul etmeyip Cumhuriyet Savcılığı'na iftiradan dolayı şikayette bulunduk. Direk Rodallega'ya yönelik, şahsi bir şikayet yaptık. Trabzonspor'la bir alakası yok.

"Rodalleganın aldığı 3 maçlık ceza TFF'nin taktiridir. Karar verecek merci biz değiliz."

"Bu sadece Yakup'un sorunu değil..."

Süreci savcılığa şikayet ile başlattık. 3 sayfalık bir dilekçe verdik. Ayrıca manevi tazminat davası da açacağız. Manevi tazminat davasında ortaya çıkarılacak bedel hiç önemli değil. Hugo'nun ceza alması da amaç değildir. Bizim amacımız Yakup'un "zenci" kelimesini kullanmadığını ortaya çıkarmak. Aynı zamanda Türk halkını da rahatlatmak istiyoruz.Bu sadece Yakup'un sorunu değildir. Bu tüm Türkiye'nin sorunudur.

"Trabzonspor'la bir sorunumuz yok..."

Biz Çorumspor olarak Trabzonspor'un hem ligdeki hem Avrupa'daki başarılarıyla hep gurur duyduk. Daha önce de söyledim. Sorun Trabzonspor'la değil, Rodallega'yla.

BU HABER AJANSSPOR TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Senin için hazırladığımız haberler