Samsunspor'a transfer yasağı! Sissoko, transferinden son anda vazgeçildi

09.09.2023 - 15:30 | Son Güncellenme: 09.09.2023 - 15:38

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, FIFA'dan kulübe transfer yasağı geldiğini açıkladı. Yıldırım, olayı CAS'a taşıdıklarını da söyledi

Samsunspor'a transfer yasağı! Sissoko, transferinden son anda vazgeçildi

AJANSSPOR - HABER

İlk defa Ajansspor muhabiri Salim Manav, 5 gün önce Novikovas'ın sözleşme feshi nedeniyle Samsunspor'a transfer yasağı gelebileceğini duyurdu. Salim Manav'ın haberini Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, yaklaşık bir hafta sonra doğruladı.

Haber Global'e röportaj veren Yıldırım, FIFA'dan transfer yasağı geldiğini açıkladı. Yıldırım, "Novikovas davasından dolayı FIFA bize ceza verdi. Haklı olan biziz. Davayı CAS’a taşıdık. Kazanırsak yasak olmayacak. Yasak gelebilir. İki dönem bana yasak gelsin ya, ne olacak? Zaten ben 2-3 yıllık kontratlara imza atıyorum, iyi bir kadro kuruyorum. Gerekeni yaptık, bu kurduğum kadro beni 2-3 yıl götürür" dedi. 

Samsun'a stat sözü

Samsun 19 Mayıs Stadı'nda yağmur sonrası oluşan görüntüler ve İstanbulspor maçının ertelenmesiyle ilgili olarak da Yüksel Yıldırım yeni stat sözü verdi. Yıldırım, "Samsun’un bir numaralı markası Samsunspor. Stadın son durumunu görünce, sel felaketinde yaşananları görünce çok üzüldüm. Samsun’a yakışır bir stat yapabilirim. İlk defa söylüyorum bunu. Pazar günü içim acıdı" diye konuştu. 

"İlk defa açıklıyorum, Sissoko'yla anlaşmıştım"

Transfer konusunda da açıklamalar yapan Yüksel Yıldırım, "İlk defa açıklıyorum, Türkiye’de kimse bilmiyor. Ben Moussa Sissoko’yla anlaşmıştım. 2+1 yıllık sözleşmeyle getiriyorduk. Sonrasında Flavien Tait ismi çıktı. Damien Comolli’yle görüştüm. “Kesinlikle Tait” dedi. Biz de onu tercih ettik" açıklamasını yaptı. 

Alcacer'le görüşmeler

Transferle ilgili olarak Paco Alcacer ile görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Yüksel Yıldırım, "Paco Alcacer ile bir aydır görüşüyoruz. Suudi Arabistan ekibi teklifimizi kabul etti, oyuncu kabul etmedi. Kulübü, oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor. Teklifimiz yaptık ve bekliyoruz" diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler