Akhisarsporlu Dany'den flaş açıklamalar! Türkiye, Drogba, maaş ödemeleri...

18.04.2018 - 18:03 | Son Güncellenme: 18.04.2018 - 18:03

Akhisarsporlu Dany'den flaş açıklamalar! Türkiye, Drogba, maaş ödemeleri...

Dany, Türkiye ile ilgili itiraflarda bulundu! Akhisarspor forması giyen Kamerunlu savunma oyuncusu, birçok konuda flaş açıklamalar yaptı.

Fransız basınına konuşan Dany, 2010 yılında Gaziantepspor'a transfer olduğu süreci anlattı ve "Türkiye Ligi hakkında çok fazla bilgim yoktu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi ana kulüpleri biliyordum ancak o kadar. Ayrıca, araştırma yapacak pek fazla vaktim olmadı. Toulouse'da bana artık güvenilmediğini anladım ve bunu geri döndürecek vaktim yoktu. Gaziantepspor'u anlattılar ve bana gelen fazla teklif olmadı, en somut olan Gaziantepspor'dan geldi. Eğer Türkiye'den bir veya iki yıl önce teklif gelseydi, muhtemelen tereddüt ederdim. Ancak o sıralar eşim hamileydi ve bir an önce takım bulmam gerekiyordu. Türkiye'de birçok yabancı oyuncu olduğunu biliyordum" ifadesini kullandı.

Türkiye'deki İlk izlenimleri hakkında da görüş bildiren Dany Nounkeu, "Adapte olmam kısa zaman aldı. Geldiğimde, Fransızca konuşan tek ben vardım, bu nedenle diğer yabancılar gibi İngilizce iletişim kurdum. Başlarda teknik direktör beni fazla oynatmadı. Ligin seviyesi hakkında bir fikre kapılabilirdim. Türkiye liginin egzotik olduğunu, kariyerini sessizce bitirdiğin ve az para kazandığın bir yer olduğunu söyleyenleri anlamıyordum. Beşiktaş'ta Hugo Almeida ve Ricardo Quaresma, Fenerbahçe'de Mamadou Niang ve Alex gibi çok iyi yabancı oyuncular vardı. Türkler futbol için çıldırıyor. Çok kısa sürede, muazzam bir baskı olduğunu fark ettim" dedi.  

Türkiye Ligi'nin gelişimi ile ilgili de konuşan 32 yaşındaki savunma oyuncusu, "Kulüpler genellikle çok iyi yapılanmış durumda. Tabii ki, İstanbul'un üç büyük takımı daha yukarıda çünkü çok büyük anlamları var. Genelde diğer takımlar ile aralarında fark var ancak bu Avrupa'nın hemen hemen her yerinde de böyle değil mi? Açıkçası, kendini ispat etmiş oyuncuların gelişiyle, seviye arttı.

Teknik olarak ve ayrıca taktiksel açıdan da. Bu gerçekten takımların aşama kaydettiği bir nokta oldu. Fiziksel olarak değil çünkü 8 yıl önce zaten ligin dinamiklerinden biri buydu.

Eğer bir ülke; van Persie, Drogba, Gomis, Belhanda, Valbuena ve diğer oyuncuların ilgisini çekiyorsa, bu şansa değildir. Bir gün, Didier Drogba bana gelip; maçların yoğunluğu ve oyunun kalitesine şaşırdığıyla ilgili itirafta bulundu. Benim için Türkiye Avrupa'daki en iyi 10 ligden biri; tabii ki İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya'nın gerisinde" diye görüş bildirdi.

Türkiye'de taraftar olayları olup olmadığının sorulması üzerine Akhisarsporlu oyuncu, "Değişir. Bazı maçlarda çok az taraftar oluyor, büyük maçlarda ise statlar doluyor ve atmosfer inanılmaz. İstanbul'daki bir derbi çok şey ifade ediyor. Bugünlerde statlarda çok az olay oluyor, bu iyi bir şey. Statların çevresi oldukça güvenli. 

Türkiye'de baskı günlük. Bir yenilginden sonra, iki veya üç gün ortaya çıkmamak daha iyi. Günlük hayatta, bir futbolu olarak çok yoğunsunuz. Bazen eşiniz ve çocuklarınızla birlikte dışarı çıkıyorsunuz; üç-dört kişinin size doğru geldiğini görüyorsunuz ve ne istediklerini gerçekten bilmiyorsunuz. Çoğu zaman iyi insanlar oluyorlar, kötü bir niyetleri olmuyor" dedi.

Türkiye'deki yabancı oyuncu sınırına da değinen Dany, "Türkiye, kulüp başına izin verilen yabancı oyuncuların kotasını genişletti. 6'dan 9'a, ardından da 9'dan 14'e çıktı. Buraya gelmeye karara veren iyi oyuncular oldu, dahası da gelecek. Bu mantıklı. Şu anda ligin seviyesi iyi, kulüpler iyi yapılanmış durumda ve maaşlar da iyi. Bu da diğer oyuncuların zorunlu olarak ilgisini çekecek" ifadesini kullandı.

Türk kulüplerinin maaşları geç ödemesi nedeniyle kötü bir şöhrete sahip olduğunu söylenmesi üzerine Kamerunlu savunmacı şu cevabı verdi: "Zaman zaman bazı problemler olabiliyor ancak bu nadir gelişiyor. Gomis, Belhanda ve Kameni gibi oyuncular buraya geliyorsa, garantileri oldukları içindir. Eğer zamanında ödeme yapmazsanız, bu bilinir ve yabancılar gelmek için tereddüt eder. Bazen maaşımın ödemesinde gecikmeler yaşadım ancak şu an sorun yok. Türkiye halen finansal olarak, vergi sonrası kalanlarla ilginç bir istikamet. Vergi avantajları gerçek"

Türkiye'de 2016'da yaşanan terör saldırıları ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Dany Nounkeu, "Tabii ki bu olaylar ile ilgili endişe vardı. Birçok ülkede terör saldırıları oldu, Türkiye'de de. Ancak bugün gerçekten nerede güvendeyiz ki? Geçen yaz olanların, oyuncuların kariyerlerine burada devam etmelerini engelleyip engellemediğini bilmiyorum. Ben öyle düşünmüyorum, belki başkaları ayrılmayı düşünmüştür. Burada konuştuğum yabancı oyuncuların korkutuğunu hissetmedim. Hayat normal, tehlikede hissetmiyoruz. Risk yok" diyerek sözlerini tamamladı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler