Alaba’dan şaşırtıcı istek: “Yerine getirilmezse sözleşme imzalamayacak”

26.02.2021 - 14:51 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 14:56

Bundesliga haberleri... Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, 28 yaşındaki Avusturyalı sol bek David Alaba ile sezon sonunda yollarını ayırıyor. Uzun süredir Münih forması giyen futbolcunun, yeni sezonda kendisini transfer etmek isteyen kulüplerden beklentisi var. İşte detaylar...

Alaba’dan şaşırtıcı istek: “Yerine getirilmezse sözleşme imzalamayacak”

AJANSSPOR - DIŞ HABER 

Bayern Münih’de 13 yıllık David Alaba devri sezon sonunda sona eriyor. İlk olarak, 15 yaşındayken Austria Vienne’nin pilot takımından Bayern Münih’e 150 bin Euro karşılığında transfer olan Alaba, 2008 yılından 2021 yılına kadar bilfiil Bavyera ekibinin formasını giyiyordu. Bu sezon kulübü ile sözleşme yenilemeyi düşünmeyen futbolcunun, kendisini transfer etmeyi planlayan kulüplerden bir isteği bulunuyor.

Alaba, öne sürdüğü koşulunu zorunlu kıldı

1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren serbest kalacak olan Alaba’nın, FIFA kuralları gereğince şimdiden ön sözleşme imzalamasında herhangi bir hukuksuzluk bulunmuyor. Kendisini isteyen kulüplerden, “çok yönlü orta saha oyuncusu” olarak değerlendirilmek istediği koşulunu ileri süren Alaba, bu şartını sağlamayan ekipler ile masaya oturmayacak. Fransız Le Parisien gazetesinde çıkan habere göre, onu isteyen kulüplerin bu opsiyon ile teklifte bulunması gerekiyor.

Akademi yıllarında orta saha olarak değerlendirilen futbolcu, Bayern Münih ile profesyonel olduğu günden bu yana sol bek ve merkez savunma oyuncusu olarak değerlendiriliyordu. Avusturyalı futbolcu, şimdiye kadar mevcut kulübü ile 417 maça çıkıp 34 gol atmıştı.

 

Real Madrid'den servet istedi

The ESPN’de çıkan habere göre, Real Madrid ile temas halinde bulunan futbolcu, yıllık 22 milyon Euro civarında bir maaş beklemişti. Avusturyalı futbolcunun bu astronomik beklentisi karşısında geri adım atan İspanyol ekip, yeni teklifte bulunmadı. Alaba, şu anki takımından yıllık 10 milyon Euro kazanıyor. Futbolcunun Transfermarkt’te yer alan piyasa değeri ise 55 milyon Euro civarında.

Senin için hazırladığımız haberler