Alanyaspor - Galatasaray maçı sonrası flaş sözler: Şampiyonluk gidecekken...

21.04.2018 - 18:01 | Son Güncellenme: 21.04.2018 - 18:01

Alanyaspor - Galatasaray maçı sonrası flaş sözler: Şampiyonluk gidecekken...

Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Galatasaray arasında oynanan ve sarı-kırmızılıların 3-2 kazandığı maçı yayıncı kuruluşun yorumcuları Bülent Korkmaz ile Tümer Metin değerlendirdi. Güntekin Onay'ın moderatörlüğünde yayınlanan beIN Asist programında yapılan değerlendirmelerden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Korku filmi gibi bir maç oldu"

Korku filmi gibi bir maç oldu. Takım oyunu değil de bireysel performansların ön plana çıktığı bir maç olduğunu söyleyebiliriz. Alanyaspor 2-0’dan sonra 2-2’yi yakaladı ve galibiyeti alacak pozisyon bulup atamadı. Galatasaray iyi oynayamadığı maçta Sinan Gümüş ile kazandı. Hakikaten çok önemli bir galibiyet oldu.

"Belki de şampiyonluk gidecekti"

Galatasaray kaybetseydi belki de şampiyonluk gidecekti. Sinan’ın soyadını değiştirmek lazım. Soyadı altın olsun. Alanyaspor da etkiliydi. Bireysel olarak oyuncular ne kadar hata yaptıysa, Alanyaspor teknik direktörü Mesut Bakkal da o kadar hata yaptı. Douglas – Cenk Ahmet değişikliğinden bahsediyorum.

"Ofsayt değil"

Denayer’in pozisyonunda ofsayt değil. Yardımcı hakemin bayrağı çekmesi gerekiyor. Yardımcı hakem bazı pozisyonlarda bayrağı da çok geç kaldırdı. Galatasaray’da Belhanda, Garry Rodrigues kötü oynuyor. Sinan Gümüş ise maça etki ediyor.

"Güzel kompozisyon olur"

Bu maçtan güzel kompozisyon olur. Bir klişe haftası. Tam 30.hafta ve iyi futbolu beklemediğimiz, sonucu beklediğimiz haftalar. Galatasaray cephesinden gelen herkes de bu ifadeyi kullanacaktır. 3-2 olması ve maçın kazanılması kimseyi yanıltmasın. Bu görüş doğru olmaz.

"Hikayesi yazılan bir maç"

Galatasaray adına, 2-0’lık skor avantajını yakaladıkları için bu durumun iyi olduğunu söyleyebiliriz. Maçın bütününde ise iyi oynamayan bir Galatasaray izledik. Önemli olan 30.haftada 3 puan alınması. Bu maçın hikayesi yazılacak. Hikayesi yazılan bir hafta olacak.

Kırılma anları üzerine...

Maçın çok kırılma anı oldu. 2-0 öne geçmiş Galatasaray vardı. Maç öncesinde 2-0 Galatasaray öne geçecek ve daha sonra skor 2-2 olacak ve sonradan oyuna giren bir oyuncusuyla kazanacak desek kimse inanmazdı herhalde.  Ama maç hakikaten öyle oldu. 2-0’dan 3-2 maçı kaybedecek pozisyonlar verdiler bence. Ligin üstü de altı da karışmış oldu.

"Haydar'ın hataları olduğunu söylemek lazım"

Galatasaray 2 gol bulmasına rağmen oyunun kontrolünü alamadığı dakikalar oldu. Galatasaray’ın bulduğu bazı net pozisyonlar da vardı. Kalede kaleci yokken  çerçevenin görülmesi gereken pozisyonlar vardı. Alanyaspor kalecisi Haydar’ın da hataları olduğunu söylemek lazım.

"Mesut Bakkal'ın hatası da maçın gidişatını değiştirdi"

Muslera’nın kurtardığı pozisyonlar maçın gidişatını değiştirdi ama Alanyaspor teknik direktörü Mesut Bakkal’ın hamleleri de maçın gidişatını değiştirdi.

Penaltı pozisyonları üzerine...

Penaltı yüzde yüz penaltı. Bir başka pozisyonda da Muslera’nın rakibine yatarak bir müdahalesi vardı. O pozisyonda da penaltı vardı. Kaleci Muslera’ya da kart çıkmalıydı.

"Emre Akbaba'yı durgun gördüm"

Emre Akbaba’nın golü var bu maçta. Ama Emre’yi önceki haftalara nazaran daha bir durgun gördüğümü söylemem gerekiyor. Bugün maç içinde Galatasaray 3-1’i yakalayacakken de ezbere vuruşlar oldu.

"Kritik bir galibiyetti"

Galatasaray çok kritik bir galibiyet aldı. Ancak şunu da söyleyeyim; bu benim fikrim. Hiç de iyi oynamadığı bir maçta 3 puanı aldı Galatasaray…

Senin için hazırladığımız haberler