Alanyaspor'da Fırat Uğur'dan UCI Nirvana Gran Fondo World Series'te başarı

08.12.2022 - 23:05 | Son Güncellenme: 08.12.2022 - 23:16

Alanyaspor Bisiklet Takımı sporcusu Fırat Uğur, iki bacağı olmamasına rağmen Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Nirvana Gran Fondo World Series'te 3. oldu

Alanyaspor'da Fırat Uğur'dan UCI Nirvana Gran Fondo World Series'te başarı

AJANSSPOR - HABER

Doğuştan bedensel engelli 25 yaşındaki Alanyaspor Bisiklet Takımı sporcusu Fırat Uğur, iki bacağı olmamasına rağmen protezlerle pedal çevirerek büyük başarılara imza atıyor.

Uğur, 19-34 yaş grubunda şampiyon oldu

Alanyaspor Bisiklet Takımı sporcusu Fırat Uğur, Antalya'da düzenlenen Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Nirvana Gran Fondo World Series'te 70 kilometrelik para bisiklet yarışının 19-34 yaş grubu şampiyonu oldu.

Paralimpik kategoride üçüncü oldu

Öte yandan Bisiklet tutkunu olan Fırat Uğur, kısa sürede bu dalda ilerleme göstererek, Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçen yıl katıldığı ilk gran fondo organizasyonunda paralimpik kategoride üçüncülük elde etti.

İlgini Çekebilir
2024 Fransa Bisiklet Turu'nda bir ilk! 119 yıl sonra...
Habere Git

Para cycling'de büyük başarı

2022 yılının 17-20 Kasım'da gerçekleştirilen UCI Nirvana Gran Fondo World Series'te 70 kilometrelik para bisiklet (para cycling) yarışında ise Fırat Uğur, 19-34 yaş grubunda 1 saat 44 dakika 51 saniyelik derecesiyle de şampiyon oldu.

"Benim için çok büyük onur"

Elde ettiği başarılarla ilgili  AA'ya konuşan Fırat Uğur, "Bir paralimpik yarışçısı olarak benden daha iyi olan sporcular arasında yer almak, benim için çok büyük onur. Onlarla neredeyse aynı derecede bir performans sergilemem çok iyi oldu. Kendi kategorimde birincilik elde ederek çabalarımı taçlandırmış oldum." dedi.

"Hiçbir şekilde pes etmiyorum"

Şehir bisikletiyle gezme fikriyle başladığı bisiklet sporunda yarış pistinde yol aldığını dile getirwn Uğur, "Engelli olmama rağmen, insanlar bir saat çalışıyorsa, ben iki saat çalışarak daha fazla emek sarf ediyorum. Önümdeki engelleri bir bir aşıyorum. Yeri geliyor bacaklarımda yaralar oluşuyor, ağrılar, sancılar oluyor. Bazen protezimin kırıldığı da oluyor ama hiçbir şekilde pes etmiyorum." dedi.

Alanyaspor açıklaması

Corendon Alanyaspor'a transferiyle ilgili de konuşan Fırat Uğur, "Corendon Alanyaspor, kendi bisiklet takımı bünyesinde yarışmamı istedi. Ben de çok mutlu oldum ve bu teklifi memnuniyetle kabul ettim. Turuncu-yeşilli takım adına geçen yıl Patara'daki gran fondo yarışında birinciliğe ulaştım." dedi.

"Birçok uluslararası yarışta kürsüde yer aldım"

Uğur, "Aynı sene İzmir'deki yarışta yine birincilik sevinci yaşadım. Ayrıca bugüne kadar katıldığım daha birçok uluslararası yarışta ikincilik, üçüncülük derecelerimle kürsüde yer aldım." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler