Alanyaspor'da Fatih Tekke dönemine doğru

02.11.2023 - 22:40 | Son Güncellenme: 02.11.2023 - 23:24

Alanyaspor, teknik direktörlük görevi için Fatih Tekke ile anlaştı. Akdeniz ekibi 46 yaşındaki teknik adamı Alanya'ya davet etti.

Alanyaspor'da Fatih Tekke dönemine doğru

SALİM MANAV - AJANSSPOR

Alanyaspor'da teknik direktörlük konusunda düğüm çözülüyor. Sivasspor karşısındaki 2 – 1’lik yenilginin ardından istifa eden Ömer Erdoğan'ın yerine arayışlarını sürdüren Akdeniz ekibi, Fatih Tekke ile prensip anlaşmasına vardı. 

Akdeniz ekibi, 46 yaşındaki teknik adamı Alanya'ya davet etti. Tarafların görüşmesi sonrası el sıkışması bekleniyor. 

Konyaspor'dan ayrılan Alersandar Stanojevic ile de görüşmelere başlayan Alanyaspor ile Kenan Koçak ismi de anılmıştı. İki isimle anlaşamayan Turuncu Yeşilliler, Fatih Tekke ile yola devam edeceği öğrenildi.  

Fatih Tekke kimdir?

Futbola Trabzonspor altyapısında başlayan ve 16 yaşında A takıma yükselen Fatih Tekke, bordo-mavili takımda fazla şans bulamadan Altay'a kiralandı. Daha sonra Trabzonspor'a dönen Fatih Tekke yine memleketinin takımında bekleneni veremedi ve bu kez Gaziantepspor'un yolunu tuttu. Güney ekibinde kendini gösteren ve 57 maçta 28 gol kaydeden Fatih Tekke, 2002'de Trabzonspor'a döndü ve beklenen performansı sergiledi. 

Bordo Mavililer'de 114 maçta 76 gol kaydeden Fatih Tekke, 2004-05 sezonunda 31 golle Süper Lig gol kralı oldu. 2006-07 sezonunda 7.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Rusya'nın Zenet takımına transfer oldu. Rus ekibiyle 2007-08 sezonunda Rusya Ligi şampiyonluğu sevinci yaşayan Fatih Tekke, takımıyla aynı sezon UEFA Kupası'nı kaldırdı. Zenit, İskoçya'nın Glasgow Rangers takımını yenerek mutlu sona ulaştı. Fatih Tekkeli Zenit, Manchester United'ı Süper Kupa finalinde de devirerek kupayı müzesine götürdü.

Zenit sonrası bir başka Rus ekibi Rubin Kazan forması giyen Fatih Tekke, burada fazla şans bulamadı ve 2010-11 sezon öncesi Beşiktaş'la iki yıllık sözleşme imzaladı. Milli Takım formasını 32 kez giyen Fatih Tekke, 14 gol attı. Fatih Tekke, daha sonra teknik direktörlük kariyerine başladı. Kayseri Erciyesspor ile teknik direktörlüğe başlayan Fatih tekke, daha sonra Boluspor, Manisaspor, Denizlispor (2 kez), İstanbulspor, Bursaspor ve İstanbulspor'u çalıştırdı. 

İlgini Çekebilir
Kayserispor, kupada uzatmalarda açıldı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler