Albayrak seçim için tarih verdi! Galatasaray'dan belgeli duyuru

06.05.2021 - 14:40 | Son Güncellenme: 06.05.2021 - 18:31

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, ertelenen başkanlık seçimiyle ilgili bir paylaşımda bulundu ve seçimin en geç Haziran ayında yapılacağını açıkladı.

Albayrak seçim için tarih verdi! Galatasaray'dan belgeli duyuru

Galatasaray, dün resmi internet sitesinden Mayıs ayında yapılması beklenen başkanlık seçiminin ertelendiğini açıklamıştı.

Bunun üzerine Galatasaray'da başkanlık seçiminin ne zaman yapalıcağı merak edilen konuların başında geliyordu. İkinci başkan Abdurrahim Albayrak konuya açıklık getirdi.

Albayrak yaptığı paylaşımda, "Camiamız hiç merak etmesin, Kulübümüz Olağan seçimi en geç Haziran ayı içerisinde yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Tepkiler gelmişti

Galatasaray'da başkanlık seçiminin iptal olmasının üzerine Emre Erdoğan, Mahmut Recevik ve İlber Aydemir istifa ettiğini duyururken, adaylardan Burak Elmas da tepki göstermişti.

İstifalar devam ederse ne olur?

Galatasaray'da mevcut yönetimden daha önce Murat Ece, Özgür Savaş Özdoğru ve Erol Özmandıracı da ayrılmıştı. Şu an görünen tabloda başkan artı 9 kişi bulunuyor. Mevcut yönetimde 6 yönetici kalması durumunda yönetim düşmüş sayılıyor ve otomatik seçime gidiliyor. Ama bu süreçte de vekaleten başkan ve kalan yöneticiler devam ediyor. Dolayısıyla şu anki mevcut durumdan da farklı bir durum oluşmayacağı gözüküyor.

Galatasaray Tüzüğü 33. Madde

MADDE 33: Genel Kurul toplantıya Yönetim Kurulunca çağrılır.

Genel Kurula katılacak üyeler en az 18 (onsekiz) gün önceden toplantı günü, saati, yeri ve gündemi ulusal bir gazetede duyurulmak, Kulüp merkezi ve sosyal tesislerinde ilan edilmek ve ayrıca Kulübün resmi web sitesinde üyelere duyurmak suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması nedeniyle toplantı yapılamazsa 7 (yedi) gün sonra yapılacak ikinci toplantının tarihi de belirtilir. İlk toplantı başka bir nedenle ertelenirse, bu durum geri bırakma nedenleri belirtilmek suretiyle toplantı duyurusunun yapıldığı gazeteye ikinci bir duyuru verilerek üyelere duyurulur. Bu halde ilk toplantı günü ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman 7 (yedi) günden az, 60 (altmış) günden çok olamaz.

Galatasaray'dan seçim açıklaması

Galatasaray, seçimin Haziran 2021'de yapılma hedefiyle ertelendiğini açıkladı. Açıklamada, "T.C İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nün ekte bulunan 6 Mayıs 2021 tarihli yazısı ve 5 Mayıs 2021 tarihli Yönetim Kurulu kararımız uyarınca tam kapanma döneminin sonlandırılacağı 17 Mayıs 2021 tarihi sonrası açıklanması beklenilen yeni idari tedbirler göz önünde bulundurularak, pandemi koşullarının imkan vereceği en yakın tarihte (Haziran 2021 tarihi hedeflenerek) yapılmak üzere, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantı tarihinin açıklanacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Senin için hazırladığımız haberler