Eski Bursasporlu Ali Akman, Belçika 2. Lig Ekibi Dender'e Transfer Oldu

11.08.2023 - 10:50 | Son Güncellenme: 11.08.2023 - 10:57

Son olarak TFF 1. Lig ekibi Göztepe'de forma giyen Ali Akman, Belçika 2. Lig'inde mücadele eden Dender EH'e transfer oldu. Genç golcü sözleşme imzaladı. Detaylar...

Eski Bursasporlu Ali Akman, Belçika 2. Lig Ekibi Dender'e Transfer Oldu

AJANSSPOR HABER

Eski Bursasporlu Ali Akman’ın yeni ekibi belli oldu. 21 yaşındaki genç santrafor oyuncusu Belçika 2. Lig ekiplerinden Dender EH’ transfer oldu. 

Ali Akman, Belçika yolcusu

Belçikalı ekip FCV Dender EH yeni transfere imza attı. Belçika 2. Lig ekibi bir dönem Bursaspor ve Göztepe formaları giyen Ali Akman ile anlaşmaya vardı. 

Alman ekip ayrılığı duyurdu

Ali Akman, Dender EH öncesinde Alman ekip Eintracht Frankfurt için forma giydi. Genç santraforun ekipten ayrılışı da yine Alman kulüp tarafından duyuruldu. Frankfurt’un yaptığı açıklamada 21 yaşındaki futbolcunun bonservisi ile transfer olduğu aktarıldı. 

İlgini Çekebilir
Ali Akman kayıplarda! Siftahı yok
Habere Git

Akman, Almanya’da tutunamadı

Genç futbolcu Ali Akman 2021’de Eintracht Frankfurt’a katıldı. 2 yıl boyunca Alman ekip ile kariyerine devam eden Akman, Frankfurt’ta tutunamadı. 21 yaşındaki santrafor oyuncusu Alman ekibe gelmesinin üzerinden birkaç ay geçtikten sonra Hollandalı ekip NEC Nijmegen’e kiralandı. 1 yılın ardından kiralıktan dönen Akman bu sefer de Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe’ye kiralandı.

Bursapor’da parlamıştı

Futbol kariyerine İnegölspor altyapısında başlayan Ali Akman daha sonrasında Bursaspor altyapısına geçti. 2018’de U19’dan asıl kadroya geçiş yapan 21 yaşındaki futbolcu performansı ile dikkat çekmeyi başardı. 3 sezonda Bursaspor için 45 maça çıkan Akman sahada olduğu dakikalarda 14 kez fileleri havalandırmayı başardı. Akman ayrıca 5 golün de asistini yapan oyuncu oldu. Akman ekipteki son sezonunda adeta fırtına estirdi. Genç santrafor 2020-21 sezonunda çıktığı 20 resmi maçtan 10 gol ve 4 asist ile döndü.

Sözleşme yenilemedi tepki çekti

2020-21 sezonundaki performansı ile taraftarın sevgisini kazanan Ali Akman kariyerine Bursaspor ile devam etmek istemedi. Takım ile sözleşme yenilemeyen genç futbolcu kadro dışı kaldı hatta bazı taraftarlarca CİMER’e şikayet edildi. Yeşil-beyazlı ekipten ayrılan Akman, Alman ekip Eintracht Frankfurt’a imza attı. 

Bursaspor, Akman’ın desteğini kabul etmedi

Yeşil-beyazlı ekipten ayrıldıktan sonra Almanya’ya transfer olan Ali Akman, Bursaspor’a bonservis geliri sağlamadı. Transferinin ardından bonservis katkısı sağlamayan Akman taraftarların hedefi haline geldi. Ekiple yaşadığı krizin ardından genç futbolcudan gelen bir hamle ise taraftarı adeta çıldırttı. ‘Ayağa Kalk Bursa’ kampanyası için 16 bin lira değerinde bir hatıra forması alan Akman’ın ödediği ücret taraftarların yoğun tepkisinin ardından iade edildi. 

Göztepe’de Ali Akman’ın performansı

Ali Akman, Eintracht Frankfurt’a transfer olmasının ardından Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe’ye kiralandı. 2022-23 sezonunda Göztepe için 16 resmi maça çıkan Akman burada da aradığını bulamadı. Genç futbolcu kiralık olarak geldiği ekibe herhangi bir gol veya asist katkısı sağlayamadı.

Senin için hazırladığımız haberler