Ali Ay: "Ben isteseydim kendi paramı alıp giderdim"

08.08.2017 - 20:27 | Son Güncellenme: 08.08.2017 - 20:27

Ali Ay: "Ben isteseydim kendi paramı alıp giderdim"

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Yüksekoba İnşaat'ın sunduğu Tribün özel'de Serkan Yetişmişoğlu ve Tarık Çapçı'nın sorularını cevapladı.

 

Defans hattımız çok iyi oldu

Serkan Yetişmioğlu ve Tarık Çapçı’nın sorularını yanıtlayan Başkan Ali Ay’ın dikkat çeken ifadeleri ise şöyle: “Bütün taraftarlarımıza selam gönderiyorum. Biz geçen sene kötü bir travma yaşadık. Hayatta hiç haz etmediğim şeylerden birisi de başarısızlık. Allah bir daha bize o günleri yaşatmasın.

Biliyorsunuz, Paul Le Guen ile anlaştık. Kendisi çok pozitif bir isim ve kendisine çok güveniyoruz. Takıma yapacağımız transferlerimiz iyi olacak. Defans hattımız çok iyi oldu. Titi, Barış ve Ekong ile sağlam bir savunma bloğu oluşturduk. Orta sahaya Badu ve Agu’yu aldık. Samuel ve Delarge ile ilgileniyoruz. Delarge bugün netleşirse yarın Bursa’da olacak. Samuel Adegbenro için Norveç kulübüne taksitli ödeme yapmak istiyoruz ancak onlar bizden nakit istiyor. Bu sorunları da çözmeye çalışıyoruz. İyi oynayan taraftarını mutlu eden bir Bursaspor istiyoruz.”

Paul Le Guen’in çok istediği futbolcular ile görüştük.

TRANSFER KONUSUNDA MUTABIK KALAMADIK

“Scout ekimiz aslında işlerini iyi yaptılar. Hocamızın bazı beğendiği oyuncular ile scout ekibinin beğendiği oyuncularda mutabık kalamadık. O nedenle transferde bir gecikmemiz oldu. Paul Le Guen’in çok istediği futbolcular ile görüştük. Oyuncuların eşleri yüzünden birçok oyuncu ile anlaşamadık. Başakşehir’de oynayan Eljero Elia ile ilgilendik ama o bize İstanbul’da oynamak istediğini söyledi. Bakın Titi’yi Beşiktaş’ın elinden kaptık. Titi’nin menajeri ile görüşüp kadromuza kattık. David Accam için baştan ilgilendik ancak teknik ekibimiz sakatlığı nedeniyle onu istemedi. Son aldığımız bilgiye göre Accam bugün Türkiye’ye gelmek istemiyor. Delarge için 1 milyon € istendi. Biz kendisine 400 Bin Euro verdik. Böyle bir oyuncuya bu fiyata alabilirsek iki oyuncu da alırım. Hocamız kendisini istedi bende oyuncunun maliyeti iyi olursa alırım. Delarge üç yıllığına Bursasporlu olacak. Hernani için Porto bize Çarşamba günü cevap verecek”

Faty, Necid, Sercan Yıldırım, Mert Örnek takımdan ayrılacak isimler olacak.

TAKIMDAN AYRILACAKLAR BELLİ

Faty, Necid, Sercan Yıldırım, Mert Örnek takımdan ayrılacak isimler olacak. Takım 26 veya 28 kişi olacak. Balıkesirspor ve Adana Demirspor Mert Örnek’i istiyor. Kendisini sonraki satıştan pay ile verebiliriz. Sportif Direktör için bizim camiadan olmasını istiyorum. Yabancı dil bilmeli ve futboldan anlamalı. Federasyon ile ilişkili olmalı ve en önemlisi namuslu olması gerekiyor.”

Bacary Sagna konusunda da gelişmeler olabilir”

GYAN TRANSFERİNDE KUŞKULARIMIZ OLDU

“Asamoah Gyan için teklif yazısını sosyal medyada görünce benim için transfer bitmişti. Evet biz o teklifi verdik. Kayserispor Başkanı ile görüştük bu konuları. Ancak artık bunun üzerinde durmanında bir anlamı yok. Sonuçta biz Gyan’ı almadık ve kulübümüze bir kambur da katmadık. Futbolcunun yaşı ile alakalı bazı kuşkularımız da oldu ve bu nedenlerle transferi gerçekleştirmedik. Bu sene transfer için kesenin ağzını açtık. Sağ bek için birkaç alternatifimiz var. Hocamız Paul Le Guen ile yapacağımız görüşmenin ardından karar vereceğiz. Bacary Sagna konusunda da gelişmeler olabilir”

Eğer borçları ödersem bırakmayacağım.

BU SENE TEK YETKİLİ BENİM

“Önümüzdeki yıl kongre var. Eğer borçları ödersem bırakmayacağım. Çünkü biraz da Bursaspor Kulübü Başkanlığının sefasını sürmek istiyorum. Geçen sene hatalar yaptım. Yanlış yönlendirmeler oldu. Ancak bu sene her şeye kendim bakıyorum. Eski futbolcularımız ile istişare yapıyorum. İstanbul’da bulunan arkadaşlarım ve Bursa’da bulunan arkadaşlarım ile görüşmeler yapıyorum. Açıkçası bu sene ipler tamamen benim elimde”

Ben inşallah 30 bin ortalama ile oynayacağımızı düşünüyorum

BTSO İLE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR “

BTSO Payitaht Çarşısı için özel günler yapıyor. Kombine verilmesindeki ama hem piyasayı hareketlendirecek hem de taraftarımıza hediye edecek. Şunu söyleyebilirim ki BTSO kombine alamaz. Bir şekilde organizasyon yaparak dağıtması gerekiyor. İbrahim Burkay ile uzun zamandır beraber çalışıyoruz. Oradaki amaç taraftar ortalamasını şehrin geneline yayıp 35-40 bin kişiye oynamak. Ben inşallah 30 bin ortalama ile oynayacağımızı düşünüyorum”

Ben eleştiriye açık bir insanım ancak bel altı vurulmasına karşıyım.

BEL ALTI VURULMASIN

“Ben eleştiriye açık bir insanım ancak bel altı vurulmasına karşıyım. Birisi çıkmış benim evimin fotoğraflarını çekmiş ve paylaşmış. Küfürlü tacizler oluyor. Ben bunlara karşıyım. 5-6 kişiden bu şekilde davacı oldum. Hepimiz Bursaspor’un başarılı olmasını istiyoruz. Özveri ile çalışıyoruz”

Bu sezon 12 yabancı 9 Türk oyuncu ile kadrolar oluşacak.

KADROLARDA 12 YABANCI OLACAK

“İlk kez sizin programınızda açıklıyorum. Bu sezon 12 yabancı 9 Türk oyuncu ile kadrolar oluşacak. Böylece Türk oyuncuların alacağı ücretler makul seviyelere inmiş olacak”

SOSYAL MEDYADA AKTİF OLACAĞIZ 

Sosyal medyada bir ekip kuracağız. Güzel işler yapmak istiyoruz. Bursaspor TV olarak güzel işler yapmamız lazım. Şehirde taraftarlarımız ile iç içe olmamız gerekiyor”

“Geçtiğimiz hafta Ricardo Faty’e İsrail’den bir teklif geldi.

FATY İSRAİL’E GİTMEDİ

“Geçtiğimiz hafta Ricardo Faty’e İsrail’den bir teklif geldi. Bizim verdiğimiz maaşları da verdiler. Ancak kendisi gitmek istemedi. Sanırım Avrupa’ya gitmek istiyor. Menajerler ile pek anlaşamıyoruz. Kılı kırk yarıyoruz. Ne yapıyorsak Bursaspor için yapıyoruz”

KESENİN AĞZINI AÇTIK

“Evet ben Bursaspor’a maddi anlamda katkı yaptım. Trabzonspor maçının ardından birlikteliği gördüm bu nedenle maddi katkım devam ediyor. Eğer o birlik ve beraberliği görmeseydim bu katkıyı da sağlayamazdım. Ben kendi cebimden para koyuyorum ancak bu belli bir yere kadar oluyor. 9 Milyon € kendi cebimden para verdim. Geçen sene 4 Milyon € katkı sağladık. Bu yıl ise kesenin ağzını açtık. Bu takım tüm Bursa’nın kulübü ve sanayiciler destek olmalı. Benim kasamda 10 Milyon € param olsa günü yakalarım. Ben isteseydim kendi paramı alıp giderdim. Ben başarısızlığı hazmedemiyorum. Ben bu makama başarılı olmak için geldim. Ben kalıcı gelirler ile Bursaspor’un ayakta kalmasını sağlamaya çalışıyorum”

(Bursa.com)

Senin için hazırladığımız haberler