Ali Ece: "Nagatomo kariyer ortalaması olarak Latovlevici'ye 5 kere tur bindirir"

03.03.2018 - 21:36 | Son Güncellenme: 03.03.2018 - 21:36

Ali Ece: "Nagatomo kariyer ortalaması olarak Latovlevici'ye 5 kere tur bindirir"

Galatasaray'ın eski futbolcusu Tugay Kerimoğlu ve Spor Yorumcusu Ali Ece Tivibu Spor' da yayınlanan programda Kardemir Karabükspor - Galatasaray maçını değerlendirdi. 

Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

 

"Kağıt üstünde favori Galatasaray'dı"

"Kağıt üstünde bakıldığında favori olan, deplasman fobisini eksikden artıya geçiren. Bu arada 7-0'lık bir sonucun moral ve motivasyon anlamında Konyaspor maçı hazırlığı ve keyifli geçeceği oyuncuların keyif aldığı, istekli, iştahlı oyunu bu sonuca yansıdı. "

"Altyapıdan en az 2 tane oyuncu deneyip Türk futboluna kazandırmaları gerekirdi"

"Karabükspor takımında teknik direktörün mantalitesi şu olmalıdır: Eğer düşme yolunda bunu kafalarına koymuşlarsa en azından altyapıdan 2 tane oyuncu deneyip Türk futboluna kazandırmalarını ben temenni ederdim. Ama tabii ki bakış açıları Galatasaray olunca farklı bir dünya farklı bir bakış açısı moral motivasyonun düşük olduğu bir sürede 25. dakikada 4-0 oluyorsa eldeki oyuncularla yola devam etme mantığına gittiğini düşünüyorum."

"Belhanda artık böyle maçlarda ortaya çıkması lazım"

"Belhanda ile alakalı evet kaliteli teknik anlamda sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum ama böyle maçlarda ortaya çıkması lazım artık. Yani saklanmaması lazım o sorumluluğu alması lazım. Ya gl atması lazım ya da o asisti yapması lazım. Bakıyorsunuz zaten o işi yapan Selçuk var, Donk'ta var. Sen gelip orta sahadan pas alıp atmaya kalkıştığında zaman senin gol atma şansın ve pas atma yüzden mecburen düşüyor. Yani burada futbol anlayışı kalitesi düşüktür demiyorum, ayakları çok iyi ama sorumluluğu daha fazla ceza sahasında alması gerekiyor. Bugün de Karabükspor ile oynuyorsan eğer bir asist gol yapamıyorsan kafanı vermiyorsun ya da yüzde yüz konsantre olamıyorsun. Benim bakış açım bu."

"Gomis örnek alınacak bir kişilik"

"Gomis'ten bahsetmek gerekiyor. Çok örnek alınacak bir sporcu. Örnek bir kişilik. İlk yarıda 4 gol attı ama rakibi en ufak derecede küçümseyecek bir harekete kalkışmadı. Gomiş kariyeri boyunca zaten hiç böyle bir şeye kalkışmadı. Onu sadece kendi takım oyuncuları ve taraftarları değil rakiplerde gizliden gizliye ve açıktan açığa sevgiler, saygı duydular."

 

"Gomis top gelmeden neler yapabileceğini bilen bir oyuncu"

"Gomis hem Lyon hem Saint-Etienne'de birbirinden acayip nefret eden iki taraftar kitlesi iki takım formasıyla Gomis'i izlerken na saygı duydular. Bir kez daha saygı duyulacak adam oldığunu gösterdiler. Gomis gibi bir oyuncu kafayla gol atmak en kolayıdır.  Almeida'nın bile yapabildiği iştir. Gelişine vuruş, tek vuruş, üçüncü gol deki gibi zamanlama, doğru karar golleri kısaltan faktörler. Çok kısa sürede bunları düşünüp yapıyor. Top gelmeden ne yapabileceğini bilen bir oyuncu."

"Gomis yüzde yüz pas isabeti ile oynadı"

"Gomis yüzde yüz pas isabeti ile oynadı. 4 gol atmasına rağmen erkenden daha ilk yarıda hiç bir şekilde havalara girmedi, yaymadı ve aynı profesyonellikle hareket etti. Gomis Fransa'da oynarken ben her maçımı son maçımmış gibi oynuyorum, bugün varız yarın yokuz. İnsanlar sizi hep son maçıyla hatırlar. Bugünde öyle oynadı. Bir yandan da ilk kez a takıma çıkmış genç bir oyuncunun iştahıyla futbol ateşiyle oynadı. Maç 7-0'dı Karabükspor orner kullanıyor Gomis Galatasaray'ın duran top sorununa gelip çare olmaya çalışıyor. Biz burada gol yersek her yer de de gol yiyebiliriz. O korneri tehlikesiz hale getiemek için yüzde yüz konsantre ile oynuyor. Çok örnek alınacak bir oyuncu. "

"Gomis, Metin Oktay, Tugay Kerimoğlu ve Hagi'den sonra..."

"Galatasaray altyapısında Metin Oktay'lardan sonra Tugay Kerimoğlu'lardan sonra ve yabancı oyuncu Hagi'den sonra. Kişiliği ve oyunculuğuyla örnek alınabilecek bir oyuncu.

Elmander de mesela çok saygı değer gibi kişilik. Gomis, Elmander'e göre de ekstradan yetenekli bir oyuncu. Elmander'de çok saygı duyulacak bir takım oyuncusuydu. Ama golcü bakımından reportuarı baya genişti. Jardel'den daha iyi olduğu bir yer var, Jardel birçok karşılaşmada 3-4 tane atsada Ömer Üründül gibi konuşsakta başka bir şey yapmazdı. Ben gol atayım, onun karakteri öyleydi. Takıma hizmet eşittir benim gol atmam ile bakıyordu Jardel. Geri kalan her şeyide ben yapmak zorundayım 90 dakikaya yapmak zorundayım. Gomis Jardel döneminde de atardı ama Jardel bu dönemde  o golleri atabilir miydi bu tartışılır."

"Nagatomo, şu dönemde alınabilecek en iyi oyuncu"

Ben ilk geldiği zaman söyledim Nagatomo Latovlevici'den daha iyidir. Şu dönemde  alınabilecek en azından hücuma çıkınca, Latovlovici'ye insanlar ezbere orta yapıyordu diye kızıyordu. Bir de Nagatomo'ya bak soluyla çok iyi bir orta yaptı bir de asistlere bak. Sen ortayı Andrew Robertson gibi yapamıyorsan Philip Lahm gibi yapacaksın. Oyun kurucu gibi basacaksın topa pas vereceksin. Mesela Mariano bunu geldiğinden beri harika yapıyor, bugünde çok iyi yaptı. Nagatomo'nun asistlerinde illa sola inip orta yapmak değil. Öyle olsa Galatasaray Telles'i niye sattılar. Ya adama sorarlar: O zaman o para iyi gözüküyordu ama şimdi öyle gözükmüyor. Şimdi Telles'in bonservisi başka.

"Nagatomo, kariyer ortalaması olarak Latovlevici'ye 5 kere tur bindirir"

"Sen orada sol bek tipi yapacaksın. Yönetimin ve Terim'in şu an öyle bir lüksü yok. Finansal şartlar gelebilecek sözleşmede oyuncular bu kriterde olunca daha iyisini almak çok zordu. Nagatomo, kariyer ortalaması olarak Latovlevici'ye 5 kere tur bindirir. Latovlevici kaç kere Romanya milli takımında top oynadı. Böyle Hagi zamanından bahsetmiyorum. Böyle Popescu zamanı, Dumutrescu zamanı. "

Senin için hazırladığımız haberler