Ali Ece: "Şimdi lig ortası, yol haritası yok, menajerlerin haritası var"

02.01.2019 - 17:48 | Son Güncellenme: 02.01.2019 - 18:00

Ali Ece: "Şimdi lig ortası, yol haritası yok, menajerlerin haritası var"

Spor yorumcusu Ali Ece, Tivibu Spor'da yayınlanan programda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Ali Ece'nin açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Beşiktaş'ta kadro dışılar 2. Feda döneminin başladığını mı gösteriyor?

Kesinlikle hayır tam tersi. Feda planlı, programlı bir olguydu, fenomendi. İçi doluydu. Beşiktaş'ın eski başkanının "Feda olsun" haykırışından yola çıkarak içi doldurulmaya çalışılan bir şey. Belli bir yol haritası vardı feda sezonunda. Lig daha başlamamıştı, yani kadro kurmanın doğru zamanıydı. Şimdi lig ortası, yol haritası yok, menajerlerin haritası. Ben sana söyleyim; şu anda menajerlere muhtaç bırakıyorsun ekstradan.

3-4 oyuncuyu kadro dışı bırakıyorsun. Diyorsun ki; müşteri çıkarsa satacağız, çıkmazsa zaten onlara biz zaten para ödüyoruz faydalanacağız. Bravo. Oyuncunun değeri bu kadar düşünülmez. Hiçbir yol haritası yok. Feda sezonunun sembol olan iki ismi vardı. Oğuzhan o dönemin teknik direktörü Samet Aybaba ile o zaman zaman taktiksel açıdan zıt düşssede 500 bin Euro'ya alınmış çok iyi bir yatırımdı. Şu an nerede Oğuzhan? Yok... Yok ilk yarı. Kayıp ilanı versen o bile aramaz telefonu.

Olcay Şahan gibi çok yetenekli olmasa da çok savaşçı, saha içinde yardımsever bir oyuncu... Beşiktaş'ın bir maçı vardı feda sezonunda; Trabzonspor'u yenemedi. Ama o son saniyeye kadar gol atmaya çalıştılar ve aynı anda 8 oyuncu öyle bir takımdaşlık oluştu. Şimdi takımdaşlık kalmadı.

Ozan Kabak ile ilgili...

Gelişimini sürdürürse şu andaki yeni sözleşmesindeki yeni maaşı bile kelepir olur. Az maaş ödeniyordu o yüzden. Bir kere Galatasaray ile kesin sözleşme yenilemesi gerekiyor ki o serbest kalma maddesini kaldırsın ya da en az 2-3 katı yapsın o maddeyi. Maicon ve Ozan'ın maaşa bak. Ozan'ın ve Maicon'un verimliliğine bak. Ozan'ın maaşına zam yaptırılırsa paranın tamamnın en pahalı arabaya üzerine kredi koyarak yatıracak şekilde bir oyuncu değil.

Senin için hazırladığımız haberler