Ali Ece ve Tugay Kerimoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar!

08.04.2018 - 21:06 | Son Güncellenme: 08.04.2018 - 21:06

Ali Ece ve Tugay Kerimoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar!

Tivibu Spor yorumcuları Ali Ece ve Tugay Kerimoğlu Fenerbahçe - Osmanlıspor mücadelesini değerlendirdiler.

Öne çıkan açıklamalarını sizler için derledik.

Tugay Kerimoğlu

İlk yarı çok fazla bir şey yoktu ama 2. yarı 54. dakikadan sonra arzulu istekli bir Fenerbahçe izledik. Fenerbahçe Valbuena'nın oyuna girmesiyle istediklerini yaptı ve kazanmayı başardı.Aykut Kocaman, mağlupken yapması gerektiği şeyleri galipken yapıyor. Ben Aykut Kocaman'ın Dirar'a bu kadar sabretmesine şaşırdım, böyle bir durumda Alper Potuk'a daha fazla şans vermeliydi.
Aykut Kocaman, kaybetmenin sıkıntısından ziyade neleri daha iyi yapabileceğinin hesabını yapmalıydı. Elinde bir değer varsa onu oynat, bugün oyuna girdiğinde ismiyle bile fark ettirebilecek bir isim var Fenerbahçe'de, bunu değerlendirmeli.

Tugay Kerimoğlu

Karcemarskas'ın göğsüne bakın içerde ve topu göğsüne aldığında içerde sonrasında ileriye atılıyor. Karcemarskas'ın böyle çok fazla hataları var eski maçlarına bakın bunu görebilirsiniz.

Ali ECE

"Valbuena girdiği andan itibaren oyun tamamen ilk yarı zatrn çok kötüydü Fenerbahçe. Bir tan gol girişimi var ciddi ona da net diyemiyorsun çünkü Josef'in uzaktan şutu. Josef iyi şutlar atabiliyor ama her maçta Josef'e atında oradan şut çeksin diye insanların bir beklentisi yok. Onu da ben pozisyondan saymıyorum. "

Tugay Kerimoğlu

Valbuena profesyonel davranıyor, oyuna girdiğinde farkı ortaya çıkıyor. Aykut Kocaman hırslarını bir kenara bırakıp bundan sonra farklı davranmalı.

Ali ECE

"Ama ikinci yarı Valbuena girdikten sonra oyunda çizgiler açıldı, hücumda alan genişletildi. Bence Soldado'nun sadece son vuruşu değil attığı gol Soldado için çok basit. Ama bir tane aşırtması var aynı dili konuşan futbolu futbolcularla oynadığın zaman santraforun özgüveni tavan yapar. Yani Giuliano ilk pozisyonda getirdi, çok güzel yatırdı direkten döndü Soldado'nun önüne düştü attı. Bu Soldado için çocuk oyuncağı. Ama aşırtmada şu var; daha gelecek diyor bana. İlk yarıdaki gibi gereksiz doldur boşalt olmayacak diyor. Bana gelecek, Valbuena'dan gelecek, Giuiano'dan gelecek ve ben de onları açacağım. Ve o özgüvenle oynayınca tabii daha net pozisyonlar geliştirdi Fenerbahçe."

Tugay Kerimoğlu

Benim dönemimde biz Hagi'ye gelme derdik. Fenerbahçe'nin elinde de Valbuena gibi bir oyuncu var Aykut hocam neden onu kullanmıyorsun?
Mehmet Ekici'yi kullandın kullandın sonra vazgeçtin peki ne değişti de bunu yapıyorsun?

Ali ECE

"Bu sezon Fenerbahçe'nin en istikrarlı oyuncusu kim? Giuliano. O zaman oyun Giuliano'nun en üstün olduğu tarafları en plana çıkaracak en üstün olduğu tarafları Fenerbahçe'yi daha etkili hale getirecek bence oyun planı tercih edilmeli. Yani birazda Giuliano'ya sorulmalı ne yapalım diye. Bu böyle olur büyük takımlarda yani. Takımı maksium başarıya taşıyabilecek olan yıldız oyuncuyla istişare eder. Bazı oyuncuların merkezde olması lazım, bu kaçnılmaz. Yunanistan 2004'te bile merkezinde iyi oyuncu vardı. Bir tanesi Dellas'tı diğeri Charisteas'tı. Hem uzun topa koşabiliyordu hem de kafa vuruşu yapabiliyordu. Yan toplar. Şimdi Fenerbahçe öyle değil ki."

Fenerbahçe'nin hücum oyuncularının bireysel katkıları fazla ama genele baktığında sorun var. Fenerbahçe'de Valbuena ve Guiliano dışında oyuncular çok oyunun kaderine etki edemiyorlar. Bu Galatasaray ve Beşiktaş takımlarında böyle değil, bir çok oyuncu oyunun kaderini değiştirebiliyor.

Ali ECE

"Giuliano dediğimiz oyuncu çok boyutlu bizim ligde. Yerden kısa pası var, verkaç sonrası şutu var, hava toplarında sekenleri vurma özelliği var o zaman yerden kısa doldur boşalta hiç gerek yok. Fernandao ile bazı maçlarda doldur boşalt yapabilirsin. Fernandao indirir Giuliano vurur ama ilk yarı doldur boşaltla bence çöpe gitti. Bence Valbuena 11'de başlasa doldur boşalt yerine ikinci yarıdaki oyun ilk yarı oynansa maç zaten 4-0 bitecekti. Benim görüşüm öyle."

Tugay Kerimoğlu

Ben Fenerbahçeli futbolcuların taraftar baskısıyla ilgili yaptığı açıklamalara hiç katılmıyorum. Bizim zamanımızda ki baskıyı görseydin işte asıl baskıyı asıl o zaman görürdün. Galatasaray ne yapsın? Deplasmanda maç kazanamıyor!

"Kalan maçlarda Valbuena'nın koşup koşmaması bir şeyi değiştirmez"

"Bu kalan maçlarda Valbuena'nın koşup koşmaması hiçbir şeyi değiştirmez. Ama Valbuena'nın önde top buluşturması Fenerbahçe'ye iki pozisyonda bir gol oalrak dönebilir. Kalan maçlarda Barcelona, Real Madrid, Beşiktaş'ta değil. Şimdi maalesef ki ligden düşmüş Karabükspor'a karşı Valbuena'nın koşup koşmaması ne kadar sorun olur? Peki Valbuena'nın ilk 11'de başlaması ekstra ne kadar çözüm olur? "

Tugay Kerimoğlu

Şener Özbayraklı ve diğer Fenerbahçeli futbolcular baskıdan bahsetmesinler asıl baskı küme düşme hattında yaşanıyor. Ayrıca baskı falan diyorsun ama senin tribünlerin dolu değil ki. Galatasaray ve Beşiktaş tribünleri dolduruyor çünkü yarışın içinde sen ise dolduramıyorsun.

"Biraz hızlı top çeviren Osmanlıspor'a gol atabiliyor"

"Osmanlıspor'un bu kadar az puan almasının bir numaralı nedeni, yerden seri oynayan takıma karşı savunma yapamamalarından kaynaklı. Gol yolları ayrı ama savunma anlamındaki en büyük sorun bu. Biraz hızlı top çeviren Osmanlıspor'a gol atabiliyor. İrfan Buz'da bunu defalarca söyledi. Ali Ece'yi boşver rakibin hocası söylüyor bunu. Hoca kendi zayıf noktasını söylüyor bundan istifade edecek oyuncuyla oynayacaksın."

"O zaman Aykut Kocaman geri kalan maçlarda Valbuena'yı 11'de oynatacak"

"Ayrıca, bir futbol takımında futbolcu ile teknik direktör birbirini sevmek zorunda değil. İkiside profesyonel anlaşmış. Amaçları o takımlara katkı sağlamak. Geri kalan hiç önemli değil. Nefret etsin birbirinden hiç önemli değil. O zaman Aykut Kocaman geri kalan maçlarda Valbuena'yı 11'de oynatacak. Valbuena'yı ister sevsin ister sevmesin. Sözleşmen var hiçbir yere gidemezsin kardeşim. Şu anda gidemezsin, sezon sonu Bordoex iyi bir teklif bulunursa eyvallah. Marsilya da iyi bir teklifte bulunur tamam. Ama şu anda geri kalan haftalarda hiç gerek yok. Gol atıp hocaya koşmaya, hocanın gelip onu övmesine bunlara hiç gerek yok. "

 

"Aykut hoca da bu takımı şampiyonluğa taşımakla yükümlü kişi"

"Saffet Sancaklı şu anda millitvekili. Futbolculuğu zamanında çok taktir ettiğim bir yönü var. Bu Saftig ile konuşmuyorlarmış. Selam sabah bile yok. Mesela kahvaltıda getiriyorlarmış peynir ortaya biri takım kaptanına diğeri hocaya ikiye bölüp yesinler hayır. Saffet abi maçtan önce diyormuş ki, hocam size sormak istiyorum rakibin kornerlerinde hangi stoperi ben alacağım. Profesyonellik. Gollerini atıyordu. Bu ya. Valbuena' da bunu yapacak. Bu kadar maaş alıyor, Aykut hoca da bu takımı şampiyonluğa taşımakla yükümlü kişi."

"İlk yarıda bir tane şutu var Fenerbahçe'nin, ikinci yarıda sadece Valbuena'nın verdiği 6 tane"

"Şampiyonluğa taşımak için gördüğünüz gibi ikinci yarıda Valbuena şart oğlu şart. Ben mi bir tek çok beğendim anlamadım ki? Ben adamı eskiden çok beğendiğim için mi bana öyle geliyor? İlk yarıda bir tane şutu var Fenerbahçe'nin, ikinci yarıda sadece Valbuena'nın verdiği 6 tane. Valbuena veriyor Fenerbahçe'li oyuncular şut imkanı buluyor. Öyle paslar veriyor. İlk yarıda bir olanın ikinci yarıda 6 tanesini veriyor. Fark ortada değil mi? Ben mi abartıyorum size soruyorum. "

Tugay Kerimoğlu

Aykut Kocaman, artık tecrübeli bir hoca ve burası senin camian, 2. kez Fenerbahçe'yi çalıştırma şansı elde ediyorsun ve ilk seferinde yaptığın hataların aynısını neden peki 2. seferde de yapıyorsun.  Görünen köye klavuz istemez, Valbuena'yı alıyorsun maçın gidişatı değişiyor ama haftaya yine Valbuena yedek. 

Hocayla oyuncu arasında yanlış giden bir şeyler var.

"Galatasaray deplasmanında, Beşiktaş deplasmanında aynı oyunu oynayamazsın"

"Futbolda taktikler akışkandır. Evrim geçirir rakibe göre sürkeli. Aynı oyuncularla sürekli 11 oynayamazsın. 36 maçın 36'sında aynı 11'le oynayan var mı lig tarihinde? Osmanlıspor'a karşı Kadıköy'de ve Galatasaray deplasmanında, Beşiktaş deplasmanında aynı oyunu oynayamazsın. Çok garip. Fenerbahçe hiç oynayamaz. "

Tugay Kerimoğlu

Demba Ba iyi bir profesyonel Fikret Orman'ın açıklamalarından etkilenecek falan bir oyuncu değil. İngiltere'de City'e gidiyor geliyor United'da oynuyor aşalım artık bunları.

"Bugün yine maç dönmediği için Valbuena girdi"

"Mehmet Topal ya da Josef, Mehmet Ekici yerinede ekstra koşabilecek fizik güçte oyuncu var mı? Defansif dirence sahipler mi? Hani, Mehmet Ekici ben senin yerine koşacağım diyecek ona. Mehmet Topal ya da Josef. Mehmet Ekici, Valbuena, Giuliano ve Alper üçlüsü ile başlayacağın, önlerinde Soldado. Karabük maçı ilk yarı 3-0 yapacan ve son maça saklayacaksın enerjini böyle. Birçok maçta bu yapılabilir. Aykut hoca tam tersini yaptı. Fenerbahçe yenik duruma düşünce ikinci bir santrafor, Valbuena oyuna giriyor. Bugün yine maç dönmediği için Valbuena girdi. Fikstür açısından gerçekten Fenerbahçe'nin şansı var. Ama inandırıcı bir şansa dönüşmesi için en azından ikinci yarıdaki daha ofansif daha yerden kısa pas oyunu nu oynaması gerek. Yahu hepsi kolay maçlar gerçektende. Fenerbahçe formasının kazanacağı maçlar. 3-0, 4-0 kazan son haftalarda güç gösterisi yap. Bırak diğer rakipler birbirlerini yesinler. Öyle yaklaşması gerekiyor Fenerbahçe'nin ve bu kararları verenlerin. "

Tugay Kerimoğlu

Cenk Tosun, Avrupa'da kalmak istiyorsa radikal kararlar almak zorunda bunu bilmeli. Ama onun ''Beşiktaş'a karşı oynamak istemem'' cümlesine katılmıyorum. Profesyonel bir oyuncu çıkıp oynamak zorunda. Ben Galatasaray ve Gençlerbirliği'ne karşı oynadım ve bunu yaşadım.

"İnsan gözüyle video gözünün arasında çok büyük bir fark var"

"Niye video hakem yardımcısı lazım? Sadece bize değil, hocalara, futbolculara herkese lazım. Oyun birkaç dakika dursun ne olacak? Video hakem yardımcısı olduğu zaman gol çizgiside oluyor. İnsan gözüyle video gözünün arasında çok büyük bir fark var. Biri yorulabiliyor, algılar var. Videonun böyle bir sorunu yok. Her duyu var. Yüklenmiş al kullan. Ama bak geri kalan 6 haftada bu tartışmalar çok olacak. Geçen hafta Başakşehir maçında oldu, bu hafta Fenerbahçe maçında oldu. İnsanların hepsi onu bekliyor şey yapmıyor ki, a çizgiyi geçmiş, geçmemiş demiyorlar ki. "

"Ben de İrfan hocadan bu açıklamayı beklemezdim ama..."

"Video hakem yardımcısında top çizgiyi geçti  mi? Duruyoruz bir dakika, bekliyoruz a geçmemiş. Herkesi ikna edersin. 

İrfan hocanın bu açıklamaları yapmasının nedeni daha önce hakem hatalarından kaybettikleri puanlar, onlardan dolayı. İster, istemez ortam zehirlenmiş herkes algıcılık yapıyor normal hoca da ben de hocadan beklemezdim. "

"Cenk nereden geldiğini unutmaması..."

Cenk'in nereden geldiğini unutmaması, eksiklerini gidererek sürekli çalışmaya devam eden örnek bir oyuncu. 

Senin için hazırladığımız haberler