Ali Ece'den flaş açıklama: "Hem Gomis'i satıyorsun hem de yerini doldurmuyorsun"

28.11.2018 - 23:21 | Son Güncellenme: 29.11.2018 - 02:21

Ali Ece'den flaş açıklama: "Hem Gomis'i satıyorsun hem de yerini doldurmuyorsun"

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Lokomotiv Moskova'ya deplasmanda 2-0 mağlup olduğu maç sonrası Tivibu Spor yorumcusu Ali Ece açıklamalarda bulundu.

Ali Ece'nin açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İyi oynadı ama akıllı oynamadı bazı oyuncular. Bu havada yere yatılmaz dedi Oğuz hoca. Daha 1. dakikada yere yatıldı. Yere yatarak müdahel yapılmaz, top sektirilmez. Eren Derdiyok kadar etkisiz bir oynayan bir santrfor var mıdır? Dışarıdan bakınca en güçlü oyuncusu Eren. O oynayamayacaksa kim oynayacak?

Genç Ozan Kabak dışında birazda Muslera dışında Galatasaray formasının hakkını veren başka bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde son 16 şansın kalmadı. 1. torbada Lokomotiv Moskova'nın çıktığı grupta daha son maça bile iddiayı taşıyamadı Galatasaray. Şimdi Şampiyonlar Ligi'nde TFF yok, Şampiyonlar Ligi'nde oyunculara verilen haklı ya da haksız cezalar geçerli değil.

Emre Akbaba'nın sakatlığı dışında çok önemli eksik var mı? Var işte.. Bütün bu toplamda bu grupta oynanan 5 maçta Gomis gibi bir golcü olsaydı en azından o Porto deplasmanında Galatasaray şansını devam ettirecek golü bulabilirdi.

Bugün Eren'ın kaçırdığı pozisyonlar Gomis'in ayağına gelseydi yine bu maçta gol atar yenilmez ve bu kadar geri düşmezdi. Orada 1 milyonluk zam meselesi. Ve hesap işini yanlış yapan ve istifa eden yöneticinin yaptığı hatadan dolayı da oyuncu transferi yapılamadı. 

Bu sezon Şampiyonlar Ligi erken bitti Galatasaray için. Hem Gomis'i satıyorsun hem yerini dolduramıyorsun. Bu gece Eren Derdiyok'a inanamadım. Sanki boyu 1.60'mış gibi, ya da hiç kası yokmuş gibi. O son vuruşu niye yapamıyor? Ayağından güç yok çünkü.

Galatasaray'da planlama nasıldı. Temmuz ayında Şampiyonlar Ligi'ne katılacaksın kuralar belli. Şimdi bu kadar maçı Ozan Kabak'ın oynayacağını bekliyor muyduk? Yok. Plansız tamamen kendi çıkışı. Fatih hocanın bir planı vardı ara sıra oynatacaktı. Belki gruptan çıkma garantilenecekti ve son maçta oynatacaktı. Halbuki grupta iddianı kaybettiğin son maç olarak hatırlanacak olan Loomotiv Moskova deplasmanında sadece Ozan Kabak diye anlatılacak. Çünkü Ozan'ın forvet versiyonu yok. Olsa tamam Gomis. O zaman yürü git kardeşim...

Galatasaray'da Ozan var ama forvet versiyonu yok. O zaman olay şudur: Puyol çok genç yaşta Barcelona'da oynamaya başladı. Sonra oyunu gelişti ve o ortamı buldu. Efsan kaptan oldu ve yerini Pique'ye öğretti. Bayrak oyuncu oldu yeri dolmadı. Ama yavaş yavaş geldi Guardiola ile oynadı ve daha sonra Guardiola hocası oldu onun ve takım kaptanı yaptı.

Şimdi Galatasaray'da planlama kısa vadeli zaten hiç olmadı. 5 maçın dördünde grupta gol atamıyorsun olmamış o kısa plan herkes bunu kabul ediyor. Uzun vadede sen bu maçta Ozan Kabak'ın 1. dakikada ayağı kaydı ya o pozisyon gol olsa vay 1. dakikada Ozan'ın hatasından gol geldi siz bu çocuğu seviyorsunuz falan diye. Sizin yetiştirmeniz ve geliştirmeniz gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler