Ali Ece'den Valbuena yorumu

05.05.2019 - 01:29 | Son Güncellenme: 05.05.2019 - 01:29

Tivibu Spor yorumcusu Ali Ece, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı deplasmanda 3-1 yendiği karşılaşma sonrası Mathieu Valbuena hakkında açıklamalarda bulundu.

"Isla otobana çevirdi"

Fenerbahçe'nin bu sezon 90 dakika boyunca rakip ceza alanı içerisinde topla buluşma ortalaması 22 kez. Halbuki bu maçın daha ilk yarısında 22 kez topla buluştu. Isla baya iyi bir performans sergiledi. Şili milli takımından bildiğimiz yıldızı parlatan ofansif açıdan.  Bunda da kesinlikle Kasımpaşa'nın ilk yarı kesinlikle en önemli olan oyuncuları Trezeguet'i serbest bırakmasından dolayı böyle oldu. Sol açık, forvetin solu değildi onu tamamen serbest bırakarak oynatmasından kaynaklandı. Isla da orayı otobana çevirdi. İlk yarıda kesinlikle skor oynanan oyunun hakkı değildi Fenerbahçe açısından. Hakemin VAR kararları maça damga durdu. Hem çok uzun süre karar verememesiyle, uzun süre geçmesiyle ve oyuncuların soğumasıyla.

"Valbuena iş zora girince mi kurtaracak?"

Ayladır, yıllardır iddia etitğim Valbuena çok iyi bir oyuncu. Lig ortalamasının üstünde bir yetenek. Bugün bir kez daha gördük. Valbuena'nın fizik kondisyonu eksikliği nedeniyle Fenerbahçe kalibresinde tarihsel kalitesinde yetenek eksiği olan bir kadroda Valbuena'yı yedek bırakmak lüks falan değil, çok büyük hatadır. Sonradan oyuna falan girmesi de saçma. Devamlı iş zora girince mi girip kurtaracak? Böyle bir şey olabilir mi?

Fenerbahçe'de yetenek dokunuşu...

Benim içni en etkili olan ne biliyor musun? Hasan Ali'nin ortasında Isla golü attı. Orada Valbuena'nın Hasan Ali'ya yaptığı  asistin asisti iptal edilse de oradaki dokunuşu. O dokunuş sihirli falan değil. O dokunuş yetenek dokunuş. Fenerbahçe'de yetenek  dokunuşu fark yaratan oyuncular oynamıştır tarihte. Fenerbahçe oyunu odur.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler