Ali Erim Bursaspor-Beşiktaş maçını değerlendirdi

03.09.2018 - 19:13 | Son Güncellenme: 03.09.2018 - 16:14

Bursaspor’da Harun Tekin’in gidişi sonrası kaleye geçen Okan Koçuk’un Beşiktaş maçı öncesi kariyerinde sadece 1 Süper Lig maçı vardı. İlk 11’de başlayan 1999 doğumlu Burak Kapacak ise dördüncü Süper Lig karşılaşmasına çıkıyordu.

Chedjou, Latovlevici, Aytaç, Saivet, Lima ile oyuna sonradan giren Tunay ve Sakho da takıma yeni katıldı. Ayrıca Samet Aybaba’nın deyimiyle takımın en iyi iki orta sahası Badji ve Shehu sakatlık sebebiyle yoktu.

Bu tabloya Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yenilgilerini de ekleyin. Sonra da yapabiliyorsanız Beşiktaş’ın Bursaspor karşısındaki oyununu açıklayın.

Evet 85’de pozisyonun olmadığı yerde yenen gol olmasa belki 3 puan alınacaktı ancak Beşiktaş’taki bir çok oyuncu henüz sezona başlamadı gibi gözüküyor.  

Maçın Yıldızı

Beşiktaş özelinde öne çıkan bir oyuncu göstermek kolay değil. Takımın geneli kendi standartının çok altında kaldı. Hatta durumu şuradan anlayın, Medel bile eskisi gibi değildi!

ARTILAR

Transfer dönemi bitti

Bursaspor maçını kapsamasa da camianın neredeyse tüm enerjisini alan transfer dönemi bitti. Artık Ocak ayına kadar bu kadro devam edeceğine göre oyuncular ve Şenol Güneş saha içine daha fazla konsantre olacaktır.

Onun dışında Bursaspor maçından olumlu bir şeyler çıkarmaya çalışmak fazlasıyla zorlama olur.  

EKSİLER

Kayıp Devreler

Akhisar önünde ikinci 45, Erzurum, LASK ve Bursa’da ilk 45’de Beşiktaş adeta sahada yoktu. Performanstaki bu iniş çıkışları açıklamak çok kolay olmasa da Beşiktaş’ın sezona yüksek konsantrasyonla girmediğini söyleyebiliriz.

Takım Savunması

Geçen sezon 34 maçta 30 gol yiyen Beşiktaş savunması bu yıla 1.5 gol ortalaması ile girdi. Pepe ve Vida’nın Dünya Kupası yüzünden öngörülebilen dağınıklığının yanında savunma bekleri Gökhan Gönül, Caner ve Adriano da sezona pek iyi başlamadı. Medel tek başına tüm açıkları kapatamadığı için ligde her maçta gol yiyen bir Beşiktaş ortaya çıktı.  

Senin için hazırladığımız haberler