Ali Güneş futbolu bıraktı!

02.02.2021 - 16:03 | Son Güncellenme: 02.02.2021 - 16:22

Dış haberler… Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da formalarını giyen 42 yaşındaki tecrübeli futbolcu Ali Güneş futbolu bıraktı. Peki, Ali Güneş kimdir? Detaylar haberimizde…

Ali Güneş futbolu bıraktı!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Son olarak Almanya 7.Ligi ekiplerinden FC 07 Furtwangen’da forma giyen 42 yaşındaki tecrübeli oyuncu Ali Güneş kramponlarını astı.

Schwarzwälder Bote’nin haberinde futbolu bırakması hakkında konuşan Güneş, “Geçmişte yaşamıyorum. Güzel zamanlardı. Ama futbol şu anda ikinci planda. Koronavirüs salgınından ötürü şu anda bunu her zamankinden daha fazla görüyoruz. Geçmişte futbol benim için en önemli şeydi, buna şüphem yok. Ama her şeyden önce sağlığımız ve özgürlüğümüz önemlidir. Umarım bir an önce tekrar daha normal bir yaşam sürdürebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Ali Güneş’in gelecekte teknik direktör olarak çalışmak istediği de belirtildi.

Öte yandan tecrübeli futbolcu, bir dönem Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa ve Bucaspor formalarını da giymişti.

Ali Güneş kimdir?

Ali Güneş, 1978 yılında Almanya’da doğdu. Futbol kariyerine FC 08 Villingen takımında başlayan Güneş, 1999 yılında Freiburg takımına transfer oldu.

1 yıl Freiburg’da oynadıktan sonra 2000 yılında, Türkiye’ye ilk adım attığı takım olan Fenerbahçe ile anlaştı.

4 yıl Fenerbahçe forması giydikten sonra Beşiktaş’a transfer olan Güneş, Siyah-Beyazlılar’da 3 yıl forma giydi.

2007 yılında eski takımı Freiburg’a döndü ve 2 yıl burada oynadıktan sonra tekrar Türkiye’ye, bu sefer Kasımpaşa’ya transfer oldu.

1 yıl süren Kasımpaşa macerası sonrası, İzmir temsilcisi Bucaspor ile anlaştı ve devre arasına kadar Sarı-Lacivertli formayı terletti.

2011 yılı ara transfer döneminde Bucaspor’dan ayrılan Güneş, yaklaşık 1,5 yıl kulüpsüz kaldıktan sonra Almanya’dan SV Türkgücü takımına geçti.

Daha sonra sırasıyla, FV Donaueschingen ve tekrar futbola başladığı kulüp olan FC 08 Villingen takımlarında futbol oynadı.

2018 yılında 1 yıl futbola ara veren Ali Güneş, son olarak 2019 yılından beri FC 07 Furtwangen takımında forma giyiyordu.

Merkez orta saha mevkiinde oynayan Ali Güneş, daha önceleri sağ bek ve sağ açık olarak da birçok maçta görev aldı.

Kariyeri boyunca 303 maça çıkan deneyimli futbolcu, bu maçlarda 28 gol atarken, 22 de asist kaydetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler