Ali Kemal Denizci, Trabzonspor için çarpıcı konuştu: "Kendi evlatlarımızın önünü tıkamak..."

27.08.2019 - 18:50 | Son Güncellenme: 27.08.2019 - 15:56

Ali Kemal Denizci, Trabzonspor için çarpıcı konuştu: "Kendi evlatlarımızın önünü tıkamak..."

Trabzonspor’un unutulmaz isimlerden ve Yönetim Kurulu Danışmanı Ali Kemal Denizci, bordo-mavililerin gündemine dair çarpıcı ifadeler kullandı. Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’a konuşan Ali Kemal Denizci’nin açıklamaları şu şekilde:

Ali Kemal Denizci: "Transferde bundan fazlasını beklememek lazım"

Bu yapılan transferler bile fazla. Halen beklenti var. Trabzonspor geçen sene sempati topladı. Herkes tarafından sempati topladı. Ama bu transferler bile fazla. Kendi evlatlarımızın önünü bile tıkıyoruz. Bir şeyler yapıldı. Bundan fazlasını beklememek lazım. O zaman geçmiş zamanlardaki gibi olur ve Trabzonspor iflasa doğru gider.

"Trabzonspor bilinçli olmadan kendi oyuncularına yöneldi"

Trabzonspor, bilinçli olmadan kendi çocuklarına yöneldi. Daha sonra bu çocuklar ortaya çıktı. İstediğin kadar transfer yap. Sen takım olamazsan başarılı olamazsın. İnsanlar biraz dikkat etsinler. Daha önce, “Bizi mahvettiler” dedikleri olayları tekrar gündeme getirmesinler. Bu kadar transfer yapmak bile bence fazla. Fazla transfer ve maliyet kulübe zarar verebilir.

Ali Kemal Denizci'den Sturridge yorumu

Bence Sturridge 1 ay oynayamayabilir. İyi bir isim. Ama ne verebilir? Obi Mikel de iyi bir kumaşa sahip fakat; hazır değil. İsimler güzel. Önemli olan sahada yapacakları icraat. Olaylara böyle bakmak gerek. Ekuban diye bir oyuncumuz var. Kalmasını çok istemiştim. Bu oyuncu iyi bir yedekti. Şimdi en ilerideki adam. Olaya öyle bakmak gerek. Onun ismi, bunun cismi var olmaz. Kucka, hiçbir şey vermeden çekti gitti.

"Bir şeyler yaparken, birilerinin de önünü kesmemek lazım"

Obi Mikel ve Sturridge elbette Trabzonspor’a faydalı olabilir. Tabi ki hazır değiller. Ama yarınlarda hazır olacaklar. Bu oyuncuları oynattığında Abdülkadir’i nasıl oynatacaksın? Onu da düşünmek lazım. Obi Mikel eski stil. Abdülkadir Parmak ise oyuna müthiş zenginlik katıyor. Hücuma çıkıyor. O açıdan söylüyorum. Trabzonspor normal havaya dönerse Obi Mikel iyi. O zaman da iyi bir takım hüviyetinde olmayabilir. Bir şeyler yaparken, birilerinin de önünü kesmemek lazım.

"Trabzonspor'un her şeyiyle hazır olması gerekiyor"

Trabzonspor’un her şeyiyle hazır olması gerekiyor. Çok kulvarda oynama durumu var. Tabi ki transferlere ihtiyaç vardı. Trabzonspor, futbolculara çok para ödemeden transferi yapmayı düşünmelidir. Tabi ki ayrılıklar da olabilir. Bunlar futbolda olan şeyler.

AEK ve Trabzonspor maçları için ne düşünüyor?

Teknik ekibin işine karışmıyorum ama fikrimi söylüyorum. Temkinli olmak lazım. AEK karşısında ciddi avantajımız var. Daha sonra da ligde Fenerbahçe deplasmanı var. Ünal Karaman bazı oyuncuları dinlendirebilir. Mesela; Kasımpaşa maçındaki kadrodan rotasyon yapılabilir. Perşembe Avrupa, sonra lig maçı var. Her iki maç da çok önemli maçlar.

"Fenerbahçe-Trabzonspor maçı ciddi bir test maçıdır"

Ünal Karaman ve Trabzonspor adına yorgunluk bir dezavantaj olabilir. Ancak; Trabzonspor güçlü bir ortamda. Fenerbahçe de moralli. Savaşan bir takım hüviyetine girdiler. Çok iyi oynuyorlar diyemeyiz. Trabzonspor da Malatyaspor karşısında çok iyi değildi. Malatyaspor iyi bir ekip. Trabzonspor gol yememeyi düşündüğü zaman taraftarın istediği gibi olmuyor. Trabzonspor’da her an gol atabilecek yetenekte oyuncular var. Trabzonspor savunmayı sağlama alırsa her an gol atabilecek düzeyde. Fenerbahçe-Trabzonspor maçı, yukarıdaki hedefe varma anlamında ışık tutacak, ciddi bir test maçı.

Senin için hazırladığımız haberler