Ali Koç: "Nihat Bey bu görüşleri vermek zorunda kalmış"

20.02.2019 - 14:52 | Son Güncellenme: 20.02.2019 - 17:52

Ali Koç: "Nihat Bey bu görüşleri vermek zorunda kalmış"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'ye açıklamalarda bulundu. Nihat Özdemir'in iddialarını yanıtlayan Ali Koç neler söyledi?

İşte Ali Koç'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri:

"Fenerbahçeliler hepinizi selamlıyorum"

Fenerbahçeliler hepinizi selamlıyorum. Geçen hafta yaşanan bazı olaylarla ilgili sizleri bilgilendirme ihtiyacı duydum.Geçen hafta salı günü önce Başkanvekili Semih Özsoy, ertesi gün de ben basın toplantısı yaptım. Bu toplantıları yapmamızın sebebi ligin ikinci yarısının ilk 4 haftasındaki bazı endişeler. Bu endişeleri kazandığımız maçlardan sonra söylemiştik. Bu endişelerin sistematik olduğunu söylemiştik.

Neden şaşırdık, üzüldük ve açıklama bekledik?

Eski başkanvekilimiz Nihat Özdemir'in görüşleri bazı medya kuruluşlarında manşete çıkarılmıştı. Son derece şaşırdık ve üzüldük. Açıklama ve düzeltme bekledik. Neden şaşırdık, üzüldük ve açıklama bekledik?

Burada 2 tane husus var Nihat Bey'in ifade ettiği.

1.'si kendisinin TFF'nin teminatı olduğu.

2.'si ise Fenerbahçe için üzüldüğünü ve Fenerbahçe'nin günah keçisi aradığını söyledi. Biz perşembe gününden sonra onunla görüştük. 2 kişiden fazlaydık ve şahitlerimiz de var. Nihat Bey bizimle bazı endişelerini paylaştı. Bu görüşler bizim açıklamalarımızla paralellikler taşıyordu. Gazete gördüklerimizle taban tabana zıttı.

Ben şahsen kimseyi suçlamadım, hakemleri bahane etmedim. Bu başarısızlığın sebebi olarak kendimizi eleştirdik. Başarısızlığa bir kılıf arıyor olmamız söz konusu değil. Bu sebeplerden dolayı bekledik ama herhangi bir açıklama gelmedi. Buna mukabil ben Nihat Özdemir ile görüştü. Durumu tam kavramadan bir açıklama yapmak istemedim.

Kendisine, 'Sizin de bazı rahatsızlıklarınız yok mu' diye sordum. 'Evet' dedi. 'Bu açıklamalar nasıl oldu, siz yaptınız mı?' diye sorduk. Ben bunları söylemek zorunda kaldım, anlamında bir ifadesi oldu. Verdiği sebepleri sizinle paylaşamayacağım. Dinlediğimde üzülsem mi, şaşırsam yoksa Nihat Bey için kızsam mı bilemedim. Nihat Bey beyanat vermemiş. Bizimle yaptığı toplantının ardından TFF yöneticileri ile ilgili bir toplantıya gitmiş. Bizimle ilgili rahatsızlıklar olmuş. Nihat Bey de bu görüşleri vermek zorunda kalmış.

Bizler özü sözü bir insanlarız. Özelde konuşulanları açıklamayı uygun bulmayız. Aramızda geçenleri daha fazla açıklayamam. Açıklasam bile sıkıntılı durumlar oluşabilir. Bu durumu yorumladığımız zaman şunu anladım: İfadelerimiz TFF'de rahatsızlığa sebep olmuş. Nihat Bey kullanılmış ya da kendisini kullandırtmış.

Nihat Bey'in bize karşı söyleyeceği herhalde kamuoyunda daha çok itibar göreceğini düşündükleri için böyle bir olay planlanmış. Bu açıklamaların planlı ve programlı olduğunu görüyorum. Nihat Bey kendini bu duruma düşürmemeliydi.

Fenerbahçe açısından bu yorumu yorumlamak gerekirse; Kötü bir dönemden geçiyoruz. Çok önemli bir maçımızın öncesinde, TFF'deki bazı insanlara şirin gözükmek, Fenerbahçe'nin açıklamalarını zayıf göstermek için Nihat Bey gibi birinin sözlerinin kullanılmış olması camiamız için üzücü bir durumdur.

Fenerbahçe'de görev almış birinin Fenerbahçe için böyle açıklamalar yapması camiamız için acı bir durumdur.

 

Sözlerime son verirken bir konuda düzeltme yapmak istiyorum.

 

Nihat Bey ile yaptığım toplantının, benim basın toplantısından birkaç saat sonra olduğunu söylemiştim. Semih Özsoy'un NTV yayınına katıldıktan birkaç saat sonra yaptığımızı düzeltmeliyim.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler