Ali Koç, Zorlu görüşmesinden örnek verdi: "Bu seneki algıları..."

14.10.2020 - 16:31 | Son Güncellenme: 14.10.2020 - 16:37

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, her sene kendileri aleyhine algı yaratıldığını söyledi. Ali Koç, Nihat Özdemir ve Zekeriya Alp ile yaptıkları geçen seneki Zorlu görüşmesinin yanı sıra limit aşımı ve Fenerbahçe'yi şampiyon yapacaklar söylemlerine dikkati çekti.

Ali Koç, Zorlu görüşmesinden örnek verdi: "Bu seneki algıları..."

DETAY HABER-AJANSSPOR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında her sene sarı-lacivertlilerle ilgili algı yapıldığını söyledi. Koç, bazı medya mensuplarının da buna alet olduğunu dile getirdi. Nihat Özdemir ve Zekeriya Alp ile yaptıkları geçen seneki 'Zorlu görüşmesi'nin de bahsettiği algıya dahil olduğunu ifade etti.

Ali Koç: "Fenerbahçe hakkında algı yaratma devam ediyor"

Ali Koç, Fenerbahçe hakkında yapıldığını düşündüğü algıları sıraladı, geçen seneki Zorlu görüşmesini de bu örnekler arasında konumlandırdı. Sarı-lacivertlilerin 1 numaralı ismi, "Limit konusunda her sene yaygara yapılıyor. Fenerbahçe'yi şampiyon yapacaklar deniliyor. Fenerbahçe'nin Merkez Hakem Kurulu, TFF Başkanı Fenerbahçeli ve Fenerbahçe'yi koruyor gibi bir sürü yakıştırmalar var. Geçen seneki Zorlu olayı... Algı yaratma devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Bu sene de limitleri aştı, kurları dinlemedi algısı var"

Fenerbahçe Başkanı, bu sene de kendileri aleyhine bir algı yaratıldığını ifade ederken, "Her sene bunları yaşıyoruz. Fenerbahçe söz konusu ise bu algı yöntemleri bayat yemek gibi önümüze konuyor. Bu sene de 'limitleri aştı, kurları dinlemedi' benzetmeleri var. Buna alet olan medya mensupları da oluyor. Bazıları o sahnenin, tiyatronun parçası olmayı düşünüyor. Bu büyük bir saçmalık" şeklinde konuştu. 

Çok konuşulan Zorlu görüşmesinde ne olmuştu?

Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe Başkan Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Zorlu Center'da bir araya gelmişlerdi. Bu toplantıyla ilgili çeşitli spekülasyonlar üretilmişti.

Nihat Özdemir: "TFF Başkanı olarak herkesle görüşebilirim"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Zorlu'daki görüşmeyle ilgili olarak, "Ben TFF Başkanı Nihat Özdemir olarak herkesle görüşebilirim. Gerek Zorlu'da gerek başka yerde, her yerde herkesle görüşebilirim. Bunu bir mesele haline getirmek gereksizdir. Polemik konusu yapmak lüzumsuzdur" açıklamasını yapmıştı.

Ali Koç: "Biz oraya sanki bavulla girdik"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bizim ciddi rahatsızlıklarımız vardı. 6 maçı kazanmışsın, 6 hakem de sonraki hafta yok. 6 maçta puan kaybetmişsin, hakemlere bir sonraki hafta maç veriliyor. 'Bu bir tesadüf müdür?' dedik. Böyle bir rahatsızlığımız vardı. Bu rahatsızlığımızı iletmek üzere TFF ile iletişime geçtik. O günkü toplantı Riva'da olacaktı ama zaman sıkışıklığı, yönetim kurulu olmasından dolayı Zorlu Center'da yapıldı.  Bunun gizlisi saklısı yok. Biz oraya sanki bavulla girdik. Görülen yerden girdik, görülen yerden çıktık" ifadelerini kullanmıştı. 

Zekeriya Alp, Zorlu görüşmesi için ne demişti?

'Orada olmaması gerekir' yorumları yapılan o dönemki Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, "TFF Başkanı'nın davetiyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile gerçekleşen görüşmede benim bulunmamın ana sebepleri IFAB raporu, hakem atamaları ve hakem kararlarıyla ilgiydi. Fenerbahçe konusunda yaptığım açıklamalar ile sayın Ali Koç anlayışta bulunup, bana teşekkür etti. Ben Zekeriya Alp olarak TFF Başkanımız Nihat Özdemir olduğu müddetçe herkesle her yerde görüşürüm. Toplantının yeri tartışılabilir ama adaletin yeri olmaz" demişti. 

Senin için hazırladığımız haberler