Ali Koç'tan Erden Timur'un iddialarına çok sert cevap

05.11.2023 - 17:00 | Son Güncellenme: 05.11.2023 - 17:09

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, MHK'nın eski başkanı Lale Orta'nın kendisine görüntü gönderdiği yönündeki iddialara cevap verdi.

Ali Koç'tan Erden Timur'un iddialarına çok sert cevap

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, toplantıda, MHK'nın eski başkanı Lale Orta'nın kendisine görüntü gönderdiği iddialarına cevap verdi.

"Niye öbürlerine açmıyorsunuz?"

Kendisine ve yönetimine yönelik hiçbir görüntünün ulaşmadığını ifade eden Koçi, "Ali Koç olarak doğrudan ve dolaylı bir şekilde bana gönderilen bir görüntü yok. Arkadaşlarıma gönderilen bir görüntü yok. Bunu incelemeniz lazım, ne bekliyorsunuz? Ben şahsen hukuki adımları attım. Kendine güvenen insan hukuka gider mi, bu kadar basit. İki takım da bastırınca, hadi bakalım etik kurulunu çalıştıralım demişler. Sadece bir konuyla ilgili; Sayın Lale Orta'nın Ali Koç'a görüntü yollaması... Niye öbürlerine açmıyorsunuz? Yoksa açtınız da yolda mı? Galatasaray soruşturulsun dediği için mi açtınız, öbürlerini açmıyorsunuz?" dedi.

"Senin çağırıp, benim ifademi alman lazım"

Konuyla ilgili kendine etik kurulundan soru geldiğinini ifade eden Koç, "Cumartesi bana geldi etik kurulundan. İki soru sorulmuş. Cumartesi yolluyorlar, üç gün içinde cevap verin diyorlar. '1- Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasında oynanan maçın VAR kayıtları size gönderildi mi 2-Söylemek istediğiniz başka bir husus var mı?' Olay bu. Senin çağırıp benim ifademi alman lazım. Benim, ilgili herkesin. Bu iddialarda bulunan kişi, gerçekleri o kadar saptırabiliyor ki. Böyle yazıyla, iki tane ucuz soruyla soruşturulacak konular değil. Türk futbolunun selameti için sonuna kadar soruşturulması gereken konular bunlar." dedi.

İlgini Çekebilir
CANLI | Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı
Habere Git

Erden Timur: "Lale Orta, VAR kayıtlarını Ali Koç’a gönderdi"

Erden Timur, katıldığı canlı yayında, "Lale Orta’nın VAR görüntüsünü Ali Koç’a göndermesi... Bunun kaydı var. Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil. 3 Şubat 2023’te gerçekleşiyor. Lale Orta’nın MHK Başkanı olmasından 5 gün sonra. VAR odasına girişleri bildirmek zorundasınız. Orta, 3 Şubat sabah Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının kayıtlarını izlemek istiyor.

Mert Hakan’ın attığı güzel bir gol iptal edilmişti. Lale Orta, VAR hakemi Koray Gençerler’e iptal nedenini soruyor. Elle temastan iptal ettiğini söylüyor. O görüntü sadece VAR odasında var. Cep telefonuyla o pozisyonu çekiyor. Lale Orta’nın 3 Şubat gününde yaptıkları incelensin. Çünkü odadaki kayıtlar 1 yıl saklanıyor. Lale Orta ‘Bu pozisyonu Ali Koç’a gönderdim’ demiş mi? Koray Gençerler 1.5 ay maç almadı. Lale Orta bu maçta ciddi hatalar olmadığını söyledi ama neden maç vermedi? Bu VAR görüntüsü yollamanın başka maçlarda olmadığını nereden bileceğiz. TFF bunu incelesin." demişti.

Senin için hazırladığımız haberler