Ali Şafak Öztürk: Antalyaspor’a 15-20 milyon TL hibe ettik

13.01.2019 - 18:06 | Son Güncellenme: 13.01.2019 - 18:06

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Akşam Gazetesi’ne konuşan Başkan Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor’a 15-20 milyon TL civarında hibede bulunduğunu ifade etti.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Akşam Gazetesi’ne konuşan Başkan Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor’a 15-20 milyon TL civarında hibede bulunduğunu ifade etti.

Antalyaspor’a başkan olma fikrinden bahseden Öztürk, “2016’da bir gün büyükşehir belediye başkanımızla, dışişleri bakanımız otele geldiklerinde bu fikir çıktı. Kabul etme amacım da şehrin tanıtımına katkı sağlamaktı. İlk senemiz çok iyiydi. Tarihimizin en büyük başarısını elde ettik. Yatırımlar yaptık. Ama tabii bunların bir maliyeti oldu” dedi.

Ziraat Bankası ortaklığında kulüp borçlarına gelecek yapılandırma ile ilgili olarak olumlu görüşe sahip olduklarını söyleyen Öztürk, “Dışarıdan bakınca; büyük paralar dönüyor, futbolcular çok kazanıyor. O yüzden eleştiriler var. Ben eleştirilere hak vermiyorum. Çünkü zaten şu anda kulüplerin yaşaması için kısa vadeli çok şey yapılıyor. Gelen yönetimler ‘ben paçayı kurtarayım’ diye bakıyor. Ve girdap büyüyor. Büyükler patlama noktasındalar. İleride bunu kurtarmak için daha fazla finansmana ihtiyaç olacak” diye belirtti.

Artık büyük transfer döneminin kapandığına dikkat çeken Öztürk, Kırmızı-Beyazlı kulübe 15-20 milyon TL civarında hibede bulunduklarını sözlerine ekledi.

İşte Başkan Öztürk’ün öne çıkan diğer açıklamaları:

“Artık büyük transferler dönemi bitti. Borcu sıfırlamaya odaklandık. Sonrasında yapılacak işleri de önce finansmanını bulup, sonra yapacağız. Olaya uzun vadeli bakıyoruz.

Hem mali katkıda bulunduk hem de ciddi mali riske girdik. Geldik, kulüpte para yok. Maaşların ödenmesi gerek, bankalar kredi vermiyor. Bütün gelirler temlik altında. O zaman da kendi kefaletinizle borca girmeniz gerekiyor. Ali Koç kadar olmasa da Anadolu kulüplerinin tarihinde en fazla mali riske giren aile biz olduk. Birkaç yüz milyon mali riske girdik, hibeler de 15-20 milyonu buldu.”

Senin için hazırladığımız haberler