Ali Şafak Öztürk:“Türk futbolu şu anda...”

27.07.2019 - 20:26 | Son Güncellenme: 27.07.2019 - 20:26

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’un sevilen başkanı Ali Şafak Öztürk, CNN Türk’te Hafta Sonu isimli programda Antalya ve Antalyaspor hakkında birçok konuda açıklamalar yaptı. Genel anlamda Antalya ve turizm konularında sohbetin yapıldığı programdan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

“Antalyaspor’a ilk geldiğimde 32 yaşındaydım”

Ali Şafak Öztürk: “Benim Antalyaspor’da 2. Dönemim, ilk dönemim 2016 yılında başlamıştı. 32 yaşındaydım ilk geldiğimde. Spor, şehrin tanıtımı adına en önemli dallardan biri. Barcelona kulübüne baktığımızda şehrin tanıtımında büyük katkıları var. Hiç bilmediğiniz, daha önce duymadığınız şehirleri futbol kulüpleri sayesinde duyabilirsiniz. Ukrayna’da ki Donesk şehrini çoğu kişi futbolda ki Shaktar Donesk takımından duymuştur. Kazan şehrini Rubin Kazan takımından duymuştur. Baktığınızda bilinirlik adına Antalya belirli bir yerde ama özellikle güney Avrupa’da hala bilinirliği belirli seviyelerde. Onları aşamadık. İtalya’da mesela bilinirliği yüksek seviyede değil. Barcelona gibi şehirler, farklı turizm şekline sahip. Kent turizmi var.” dedi.

“Dünyaca ünlü transferler yaptık ama…”

Ali Şafak Öztürk: ”Ciddi mali sıkıntılar olmasına rağmen dünyaca ünlü transferler yapıldı. Samir Nasri ve Samuel Eto’o transferi yapıldı. Bunların nedeni şehrin tanıtımı ve performanstı. İyi netice alınamadı bu durumdan çünkü hem iç etkenlerden dolayı hem de asıl neden olan mali gelir beklentisinin tam olmamasıyla zaten ben görevi bıraktım. Beklediğimiz gibi gitmedi gelirler.” ifadelerini kullandı.

“Gençlere yatırım yapacağız”

Ali Şafak Öztürk: “İhtiyaç oldu ve bende geri döndüm. Burada biraz daha farklı bir şapkayla gençlere yatırım ve uzun dönemli bakarak uzun dönemde Avrupa’da oynayabilen bir takım haline getirerek,  Antalyaspor’u 3-4 yıl içerisinde Avrupa’da sürekli boy gösteren bir takım haline getirebilmek istiyoruz. Alt yapı sadece bizim için değil tüm kulüpler adına önemli bir yol haritası oldu. Genç oyuncuya yatırımlar hem alabileceğiniz bonservislerle hem de daha düşük maaş skalasında olmasından dolayı çok ciddi artısı var. Sadece biz değil dünya bu yönteme gidiyor zaten. Bizim izleyeceğimiz yol budur. Ancak biz bunu biraz daha uluslararası bir seviyede yapmak istiyoruz. Rusya’dan da çocukları getirebilmek istiyoruz. Brezilya’dan da getirebilmek istiyoruz. Ancak kurallarında burada büyük bir önemi var.”  dedi.

“Türk futbolu şuanda flaş transferi kaldırabilecek seviyede değil”

 Ali Şafak Öztürk: “Transfer stratejimiz Flaş transferden biraz daha değişmiş durumda. Türk futbolu şuanda onu kaldırabilecek seviyelerde değil. Özellikle Anadolu kulüpleri adına. Geri getirisi o seviyelerde değil. Gelirlerde ciddi şekilde düşüş var. İlgide biraz daha azalma var. Şuanda doğru bir dönem değil ancak ileri dönemlerde neden olmasın?” ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR

 

 

Senin için hazırladığımız haberler