Ali Şafak Öztürk'ten bildiri açıkalaması! Onayladığımızda...

29.11.2018 - 17:16 | Son Güncellenme: 29.11.2018 - 20:16

Ali Şafak Öztürk'ten bildiri açıkalaması! Onayladığımızda...

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, A Spor'un canlı yayın konuğu olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ali Şafak Öztürk'ün açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Mustafa Cengiz de beni aradı. İçime sinmeyen konular da oldu. Burada ana konu hakemlerin performans bozukluğunda açığa alınmaması. Bunun geleceğe dönük yansıması ne? Bize de karşı tarafa da hata olabiliyor. Burada bir sistemin olup, maksimum ve minimumlarının belirlenmesi. Genel anlamda İstanbul kulüpleri bunlar. Çok güçlüler. Bu hakemler ligi götürecek hakemler. Antalyaspor olarak görüşümü bu. Bizim Galatasaray maçında da Muslera'ya verilebilecek bir kırmızı kart var.

 

Bu olayın gelişmesi çok içime sinmedi. En köklü kulüplerden birini ilgilendiren bir açıklama yaptı. Burada bilgilendirilmemesi bana yanlış geldi. Ben de sorguladım. Açıklamanın içine baktığımızda, özellikle bir kulüple ilgili o kısımların olması bana çok yanlış geldi. Bu açıklama bizim haddimizi aşan bir açıklama. O yapının içinde bulunan bir kulüple ilgili bir açıklama yapıldı.

 

Kulüpler Birliği başkanı Fikret Orman. Hakemler kötü niyetliler diye açıklaması var Fikret Orman'ın. Hakemler o zaman cezalandırılsaydı şimdi böyle bir açıklama yapılacak mıydı?

 

O açıklamanın Galatasaray'ı ilgilendiren kısımlarını doğru bulmuyoruz. 18 kulüp için de geçerli. Kulüplerin arasında anlaşmazlık varsa, kendi sitelerinden açıklama yapmalılar. Bu açıklamaya hakemlere yapılan şey olarak bakıyoruz. Bunu yanlış buluyoruz. Herkesin daha dikkati olması lazım.

 

Orada içeriği belirli bir oranda tartabildik. Çünkü beni aradıklarında ben yurt dışındaydım. Özellikle Galatasaray kısmına bakarsak sakıncası olan bir açıklama.

 

Ne amaca kurulduğunu bilmemiz gerekiyor. Ben rahat hissetmedim. 'Son kulüp sizsiniz' deyince biz de sözlü olarak onaylamıştık. Kulüpler Birliği olarak gücümüzü doğru kullanmalıyız. 18 kulübün hakkını korumaya yönelik bir yapı.

 

Bu kararların hakemleri etkileyebileceğini düşünüyoruz. Biz de kulüp olarak baskı altında oluyoruz. Biz işimize bakmak istiyoruz Antalyaspor olarak. Herkes kendi içinde yarışıyor.

TFF ile Galatasaray arasında olan olaylar bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Kulüpler Birliği olarak bunu yapmak bana doğru gelmiyor. Biz de yönetim kurulu ile konuşup bir açıklama yapabiliriz. Burada önemli olan nokta hakemler.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler