Ali Tandoğan: "Milli formanın kıymeti parayla ölçülemez"

21.03.2019 - 14:17 | Son Güncellenme: 21.03.2019 - 17:17

Ali Tandoğan: "Milli formanın kıymeti parayla ölçülemez"

Eski milli futbolcu ve günümüzün teknik direktörlerinden Ali Tandoğan, A Milli Futbol Takımı’nın Arnavutluk ile oynayacağı maç öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Milli formanın parayla ölçülebilecek bir olgu olmadığını söyleyen Tandoğan, birlik ve beraberliğin yakalanmasıyla birlikte başarının geleceğine dikkati çekti. Ayrıca Tandoğan, şu anda görev yaptığı Şanlurfaspor’da yaşadıklarıyla ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Tandoğan’ın açıklamaları şu şekilde;

"Türk futbolcunun düşünce yapısını en iyi yerli teknik adam anlar"

Mircea Lucescu’dan sonra bir Türk hocanın takımın başına geçmesi önemliydi. Türk futbolcusunun düşünce yapısını en iyi anlayan insan bence yerli hoca olur. Şenol Güneş, çok önemli başarılar imza atmış bir hoca. Konunun çok fazla derinine girmiyorum. Bizden çok tecrübeli ve bilgili bir insan. Kadroya çağrılan futbolcularla ilgili Şenol Güneş’e saygı duymak lazım. Takım bütünlüğünü yaratmaya çalışıyor.

"Tecrübeli ve genç oyuncuları harmanlamak lazım"

Zaman zaman şaşırıyoruz. 34-35 yaşındaki oyuncuyu kadroya çağırınca, “Hani gençleşecektik?” diye soruyorlar. Tecrübeli ve genç oyuncuları harmanlamak lazım. Bu tarz oyuncular, milli takımın ne kadar önemli olduğunu genç oyunculara aktaracaktır.

"Milli forma parayla pulla ölçülemez"

Bizlerin döneminde milli formayı giymek parayla pulla ölçülmeyecek şeylerdi. Önünüze ne kadar para koyarlarsa koysunlar, milli takımı seçerdiniz. Milli Takım bir vizyondu. Şimdi oraya giden futbolcuların buna değer vermediği anlar oldu. Bunun tekrar kazandırılması lazım. İnsanların da milli takıma olan ilgisi yükseltilmeli.

"Milli duygularımızın körelmesi başarısızlığı getirdi"

Milli Takım formasını kim giyerse giysin, ona milli oyuncu olarak bakmalı. Milli duygularımız zaman zaman köreldi. O dönemde de zaten başarısızlıklar geldi. Taraftarların da futbolcularla uğraşmayı bırakması ve güzel bir ortam yakalaması gerekiyor. Başarılar öyle gelecektir düşüncesindeyim.

"Çift antrenman yaptığımız günlerde yemek yiyemediğimiz oldu"

Bir teknik direktörün yaşayabileceği en zor anları sanırım Şanlıurfaspor’da yaşadım. Bunu sitem olarak söylemiyorum. Maddi ve manevi çok sıkıntılar yaşadık. Çift antrenman yaptığımızda yemek yemediğimiz  anlar oldu. Prim ve maaşlarımızı alamadık. Tabi ki bu duruma çok üzülüyorum. Şampiyonluk yarışında da yara aldık. Ama Play-Off açısından iddialıyız. Çocuklar da özverili davranıyor. Hedefimize Play-Off ile ulaşmak istiyoruz. Takım iyi top oynuyor. İnşallah bozulmaz. Takıma destek lazım.

Senin için hazırladığımız haberler