Ali Tandoğan: "Sözleşme yapmasaydık futbol hayatları bitebilirdi"

12.11.2019 - 18:57 | Son Güncellenme: 12.11.2019 - 16:01

Ali Tandoğan: "Sözleşme yapmasaydık futbol hayatları bitebilirdi"

TFF 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor, geride kalan 11 haftayı topladığı 18 puanla 4.sırada tamamladı. Balıkesirspor teknik direktörü Ali Tandoğan, yaşadıkları zorlukları, ligdeki hedeflerini ve futbol gündemini değerlendirdi. Balıkesirspor'un ligdeki hedefi ne? Ali Tandoğan, A Milli Takım ve Beşiktaş ile ilgili neler düşünüyor? Tandoğan, dikkat çeken sözler sarf etti.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Ali Tandoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Balıkesirspor, zorluklara rağmen nasıl başarılı olabildi?

Her şey yolunda gidiyor. Oyuncularımıza 2 günlük izin verdik. Sezon başından itibaren kurulan bir kadro vardı. Altyapıdaki 18 tane oyuncuyla kampa girdik. Bizim transferimiz son dakika açıldı. İstediğimiz oyuncular alınmadı. Boşta hangi oyuncu varsa onlar alındı. Bizim temenni ettiğimiz bir kadro değildi. Bayağı bir zorlu süreç yaşadık. 17-18 yaşındaki çocuklarla maçlar oynadık. 8-9 gol yiyeceğimiz düşünülen maçlarda öyle sonuçlar ortaya çıkmadı. Zorlu bir süreçte bence doğru işler yaptık ve başarılı bir süreç geçirdik.

Ali Tandoğan: “Bana takımı ligde tutmamın yeterli olduğu söylendi”

TFF 1. Lig’de 10 tane çok net şampiyonluğa oynayan takımlar içerisinde 4.sıradayız. Biz bu imkansızlıklarla bu noktaya geldik. Maddi anlamda ciddi problemler var ama bunları yansıtmadık. Bu kadar sıkıntılı bir süreçte bu noktaya gelmek bana göre başarıdır. Geldiğim gün, “Hocam bizi ligde tut, yeter” dediler. Gelen oyuncular bizle anlaşmasaydı belki de boştalardı. Hatta belki de futbol hayatları bitmişti. Bizim ikinci bir forvetimiz yok. Sol beki sağ bek oynatıyoruz. Nelerle mücadele ediyoruz. İnsanlar bunları bilmiyor. Milli ara bizim için iyi olacak.

Balıkesirspor’un ligdeki hedefleri neler?

Ligin ilk yarısını iyi bir noktada bitirmek ve yerimizi belirlemek istiyoruz. Play-off ve şampiyonluk çok kolay değil. Biz takım oyunu oynayamazsak başarılı olamayız. Diğer takımların çok kaliteli ayakları var. Takım oyunu oynayarak kurtardığımız maçlar oldu. Önce iyi bir noktada yer almak ve maç maç gitmek istiyoruz.

Ali Tandoğan: “Başarılı yerli teknik adamlar varken neden yabancı hoca milli takımda görev yapsın”

A Milli Takım’da göreve gelebilecek en iyi teknik adam geldi. Yerli bir antrenörün milli takımı çalıştırması gerektiğini defalarca söyledim. Ben ayrımcılık yapmıyorum. Yabancılara karşı değilim. Fakat; Türk Milli Takımı’nı bu kadar başarılı hocalar varken yabancılar neden yönetsin? Türk teknik direktörler de kendisini geliştiriyor. Bence milli takım iyi noktada. İnşallah daha da iyi noktaya geleceğiz.

Ali Tandoğan: “Ahmet Nur Çebi Büyük Beşiktaşlı, Avcı doğru tercih”

Ahmet Nur Çebi, elini taşın altında soktu. Ne kadar büyük bir Beşiktaşlı olduğunu gösterdi. Abdullah Avcı da Beşiktaş için bence doğru bir tercihtir. Avcı, dün hoca olmadı ki? Belli bir algı yaratılmaya çalışıldı. Beşiktaş’ın daha da iyi olacağına inanıyorum. Abdullah Avcı, Türkiye’deki en iyi teknik adamlardan biridir diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler