Ali Tandoğan'dan Abdullah Avcı sözleri: "Baskıyı kaldırıp kaldıramayacağı..."

06.06.2019 - 15:13 | Son Güncellenme: 06.06.2019 - 18:13

Ali Tandoğan'dan Abdullah Avcı sözleri: "Baskıyı kaldırıp kaldıramayacağı..."

Futbolculuk döneminde bir dönem Beşiktaş’ta forma giyen ve günümüzde teknik direktörlük yapan Ali Tandoğan, siyah-beyazlıların Abdullah Avcı tercihini değerlendirdi. Tandoğan, Avcı’nın başarılı olacağına inandığını söylerken, golcü futbolcu Burak Yılmaz hakkında da övgü dolu sözler sarf etti.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Tandoğan’ın değerlendirmeleri şu şekilde:

Ali Tandoğan: "Abdullah Avcı doğru karar"

Abdullah Avcı son yıllarda kendisini geliştirdi. Dışarıdan eski bir futbolcu ve teknik adam olarak gözlemlerim bu. Çok iyi noktaya geldi. Takımlarını üst seviyeye taşıyıp şampiyonluk yarışına sokan bir hoca. Beşiktaş bir teknik aradığında aranacak isimlerin başında geliyordu. Bu açıdan doğru bir karar verildiği düşüncesindeyim.

Abdullah Avcı nasıl bir futbol oynatacak?

Teknik direktör Abdullah Avcı, rakibin analizini iyi yapıyor. Rakiplerin oynadığı futbola göre taktik geliştiriyor. Yani; taktiksel olarak farklılıklar yapıyor. Beşiktaş’ta hep aynı sistemde ısrar edeceğini sanmıyorum. Farklı taktikler geliştirme açısında da çalışıyor. Bunları da bazı maçlarda uygulayacaktır. Pas yapan, rakibi çok koşturan, alan daraltan, sürekli baskılarla top çalan, hücumu düşünen bir takım göreceğiz.

"Avcı’nın Beşiktaş’ta baskıyı kaldırıp kaldıramayacağı önemli"

Beşiktaş, Başakşehir’in üstünde bir takım. Avcı’nın Beşiktaş’ı kaldırıp kaldıramayacağı önemli. Bunu da bence zaman gösterecek. Bilgi ve birikimini sahaya uygulayacaktır. Zaman zaman baskılarda olduğunda ne gibi tepkiler vereceğini bilemiyoruz. Onu da zaman içinde göreceğiz bence. Abdullah Avcı iyi tecrübeler edindi. Herkesin tecrübeye ihtiyacı vardır. Her gün yeni şeyler öğreniyorsunuz. Ben Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’ta başarılı olacağına inanıyorum. Son ana kadar yarışta olan bir Beşiktaş görürüz.

"Burak Yılmaz kendini aştı"

Burak Yılmaz iyi bir golcü. Geldiğinden beri çıkış yakaladı. Burak belli bir noktada.  Gol noktalarında kendini aşmış durumda. Abdullah Avcı’ya çok faydası olacağına ama Beşiktaş’ın bir forvete daha ihtiyacı olduğu fikrindeyim.

"Fransa maçı, dünya futbolunda nerede olduğumuzu gösterecek"

A Milli Takım son maçlarda kazandı ve moral kazandı. Ama güçlü rakiplerimiz yoktu. Fransa maçı çok zor geçecek. Milli Takımın işin içinde ne kadar olup olmayacağını göreceğiz. Dünya futbolunda nerede olduğumuz gösterecek bize.

Senin için hazırladığımız haberler