Ali Tandoğan'dan olay sözler: "Futbolcuların saha içindeki sahtekarlıkları..."

08.02.2019 - 17:54 | Son Güncellenme: 08.02.2019 - 14:58

Ali Tandoğan'dan olay sözler: "Futbolcuların saha içindeki sahtekarlıkları..."

Futbolculuk döneminde hem Beşiktaş hem de Bursaspor forması giyen, günümüzde ise Şanlıurfaspor’un teknik direktörlüğünü yapan Ali Tandoğan çarpıcı açıklamalar yaptı. Beşiktaş – Bursaspor maçını değerlendiren Tandoğan, alt liglerde yaşanan hadiselerle ilgili de olay sözler söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Tandoğan’ın açıklamaları şu şekilde;

Beşiktaş - Bursaspor maçını kim kazanır?

Bursaspor orta sıralarda bulunuyor ve genelde maçları berabere bitiyor. Taraftarların büyük beklentileri var ama altyapıdan genç oyuncularla oynuyorlar. Bursaspor’un ciddi anlamda sıkıntıları var. Mali problemler de var diye biliyorum. Beşiktaş maçı onlar için çok önemli. Beşiktaş da aldığı oyuncular ve son aldığı galibiyetle moralli. Kagawa’nın gelişi de bir hava kattı. Beşiktaş dirençli bir takımla oynayacak. Berabere bitecek bir maç gibi geliyor ama Beşiktaş’ın son maçtaki performansı bazı şeyleri değiştirebilir.

"Beşiktaş - Bursaspor maçında strateji ve taktik ön plana çıkacak"

Beşiktaş’ta Ljajic gibi yetenekli bir oyuncu var. Maçın her dakikasında farklılık yaratabilecek oyunculara sahipler. Beşiktaş yarışta kalabilmek açısından mutlaka galip gelmesi gerekiyor. Bursaspor’un da iyi mücadele edeceğini düşünüyorum. Strateji ve taktiğin ön plana çıktığı bir maç izleyeceğimize inanıyorum.

Şampiyonlukta belirleyici şey nedir?

Şampiyonluk mücadelesini kovalayan takımların beklentisi; Başakşehir’in puan kaybı olacak. Başakşehir kaybederken diğer takımların kaybetmemesi lazım. Şampiyonluk adına tek beklenti Başakşehir’in kaybetmesi ve kendi takımınızın kazanması.

Beşiktaş'ın saha içindeki lideri kim?

Beşiktaş’ta Vida, Adriano ve Medel gibi isimler saha içi liderlik gösteren oyuncular. Tabi ki bunu tek oyuncuya indirgeyemeyiz. Ama Beşiktaş’ı taşıyan isim Dorukhan’dır. Beklentimin üstünde bir performans gösterdi. Beşiktaş’ta 1 tane değil, birkaç tane lider oyuncular var.

Şanlıurfaspor'da işler nasıl gidiyor?

Ligimizde 3-4 tane takımla mücadele veriyoruz. Devre arasında transfer yasağımız vardı. 5-6 oyuncumuz da gitmek istedi. Altyapıdan oyuncularla beraber antrenman yapıyoruz. Bunların sıkıntısını yaşıyoruz ama bir şekilde üstesinden geleceğimize inanıyorum.

"Bazen sıtkımız sıyrılıyor, sahaya girip isyan edesim geliyor"

TFF, alt ligleri bir değerlendirmeli. Türk futbolunun ilerlemesi için futbolun oynanması lazım. Temsilciler bizim maçlarımızı iyice bir izlemeli. Oyunun duraksaması için her şey yapılıyor. Teknik adamlar da, ”Biz 3 puan ya da 1 puan alalım. Gerisi ne olursa olsun” düşüncesi var. Herkesi dahil etmiyorum ama hocaların bu zihniyetle ilerlemesi zor. Bazen sıtkımız sıyrılıyor. Sahaya girip hakeme isyan edesim geliyor. Ama bunu yapmıyoruz. Bizim duruşumuza yakışmaz. Maç sonu gidip elini sıkıyoruz. Futbolcuların saha içindeki sahtekarlıklarının cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler