Alman basını duyurdu! Patrik Schick'in yerine Sörloth

11.08.2020 - 21:02 | Son Güncellenme: 11.08.2020 - 21:14

Trabzonspor son dakika haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da kiralık olarak forma giyen Alexander Sörloth, Almanya Ligi'ne mi transfer oluyor? Norveçli yıldızı hangi takım istiyor? İşte detaylar...

Alman basını duyurdu! Patrik Schick'in yerine Sörloth

İsa KETHÜDA - DIŞ HABER

2019-2020 sezonu başında İngiltere Premier Ligi ekibi Crystal Palace FC takımından Trabzonspor'a 2 yıl kiralanan ve gösterdiği mühiş performansla adından söz ettiren Alexander Sörloth'a Almanya Ligi'nden talip çıktı. 

 

Bild'de yer alan habere göre; Almanya Ligi ekiplerinden RB Leipzig, Çek golcü Patrik Schick'in yerine Norveçli yıldız Alexander Sörloth'u transfer etmek istiyor. 

6 milyon Euro

Karadeniz temsilcisinde kiralık olarak forma giyen 24 yaşındaki forvetin satın alma opsiyonu Trabzonspor'da bulunuyor. Sörloth'un satın alma opsiyonu ise 6 milyon Euro. 

Maçların %50'sinde ilk 11'de başlaması halinde...

Sörloth, 2020-21 sezonunda resmi maçların (Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi veya UEFA Şampiyonlar Ligi) %50'sinde ilk 11'de başlaması halinde 6.000.000.-EUR bonservis bedeli ile kesin olarak Fırtına'nın oyuncusu olacak.

9 milyon Euro'ya çıkış maddesi var

Ayrıca, Norveçli oyuncunun sözleşmesinde 9 milyon Euro'ya çıkış maddesi bulunuyor. Trabzonspor, Crystal Palace’tan oyuncunun bonservisini alması durumunda bu madde devreye girecek.

33 gol 11 asist

Öte yandan bu sezon 49 karşılaşmada sahaya çıkan Sörloth; 33 gol ve 11 asist kaydetti. Kuzeyin Kralı ligde attığı 24 gol ile de gol kralı oldu.

Sörloth, Norveç basınına konuştu

Ülkesinin basınına konuşan Sörloth, "Kulüplerden ilgi olduğunu biliyorum. Bu benim öz güvenim için oldukça iyi. Ama bunun ötesinde çok sakinim. Transfer iddiaları hakkında söyleyebileceğim tek şey büyük bir ligde yedek kalacağıma sürekli bir takımda forma giymeyi isterim. 

Transfer dedikoduları hakkında konuşmak istemiyorum"

Bu yıl Trabzonspor'u ele alalım. 40 gol atmak ve Türkiye'de zirvede olmak. En alttan mücadele etmek ve belki de daha büyük bir ligde 6 veya 7 gol atmaktan daha çok eğlenceli. Yatırım yapmazsanız hiçbir yere gitmenin bir önemi yok. Transfer dedikoduları hakkında konuşmak istemiyorum. Şu an tek amacım harika bir tatil geçirmek. Ardından Türkiye'ye döneceğim" dedi. 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Trabzonspor'a Kolombiyalı sol kanat! İşte yapılan teklif...

Senin için hazırladığımız haberler