Almanya, "Çek bir Letonya'nın" özgüvenini kırdı: "90 dakikada 7 gol..."

08.06.2021 - 00:13 | Son Güncellenme: 08.06.2021 - 00:26

Son dakika haberleri... EURO 2020 hazırlıklarını sürdüren Almanya, Dünya Kupası Elemeleri'nden rakibimiz Letonya'yı farklı mağlup etti. İşte detaylar...

Almanya, "Çek bir Letonya'nın" özgüvenini kırdı: "90 dakikada 7 gol..."

AJANSSPOR - HABER

 

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın iddialı ekiplerinden Almanya, son hazırlık maçını Baltık ülkesi Letonya'yla oynadı. Panzerler, Dünya Kupası Elemeleri'ndeki rakiplerimizden Letonya'yı 7-1 mağlup etti. 

İlkay attı, Almanya farka gitti

Joachim Löw'le son turnuvasına hazırlanan Almanya, Letonya'yı evinde ağırladı. Löw'ün öğrencileri, "Çek bir Letonya" başlıklarıyla ülkemizde "kabusa" dönüşen şirin Baltık ülkesine acımadı. İlkay Gündoğan'ın da gol attığı karşılaşmada, Gosens; Müller, Ozols (KK), Gnabry, Werner ve Sane de gol atmasını bildi. Letonya'nın tek golü ise 75. dakikada Savaljevs'ten geldi.

Şenol Güneş'in kabusu: "Letonya"

Deneyimli teknik adam, 2002’de Dünya Kupası üçüncülüğüyle yaşattığı unutulmaz başarının ardından EURO 2004’e Letonya’ya takılarak gidememişti. O dönem Play-Off’ta eşleştiğimiz rakibimizle ilgili kura çekimi öncesi spor sayfalarında “Çek bir Letonya” manşetleri atılmıştı.

 

Ancak önceden gözümüze kestirdiğimiz Baltık ülkesi bizi deplasmanda 1-0 yenip, İnönü’de 2-2 beraberlikle eliyor, Şenol Güneş de Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nü bırakmak zorunda kalıyordu. Bu henüz 1 yıl önce zirveye çıkan Güneş’in kariyerinde önemli bir kırılma anıydı ve kendisini TFF ile yıllar süren bir tazminat davası polemiğinin de içine sokacaktı.  

Yolumuza taş koydular

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki rakibimiz Letonya, turnuvaya formsuz başlamasına karşın A Milli Takımımızdan 1 puan almasını bilmişti. 3-3'lük maçın sonucunda A Milli Takım 3'te 3 yapamamış; buruk bir beraberlikle sezona geri dönmüştü. 

Senin için hazırladığımız haberler