REWE, One Love Eyleminde FIFA'ya Boyun Eğen Almanya'yı Bıraktı

22.11.2022 - 21:24 | Son Güncellenme: 22.11.2022 - 22:58

Katar'daki Dünya Kupası'nda FIFA'ya boyun eğen Almanya Futbol Federasyonu, sponsorunu kaybetti. REWE, Almanya, One Love bandını takmadığı için sözleşmesini iptal etti.

REWE, One Love Eyleminde FIFA'ya Boyun Eğen Almanya'yı Bıraktı

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Almanya'nın süper market devi REWE, Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) One Love kaptanlık bandı konusunda FIFA'ya boyun eğmesi üzerine DFB ile olan sponsorluk sözleşmesini iptal ettiğini açıkladı. Holding CEO'su Lionel Souque açıklamasında DFB ile olan anlaşmalarından doğan reklam haklarından özellikle de Dünya Kupası ile ilgili olanlardan vazgeçtiklerini bildirdi.

FIFA'nın tutumu skandaldır

Souque, "Biz kurum olarak çeşitlilikten yanayız. Futbol da çeşitliliğin bir parçası. FIFA'nın skandal tutumu benim gibi çok renkli bir kurumun CEO'su ve bir futbolsever olarak kabul edilebilir bir durum değil" diyerek FIFA'nın One Love kaptanlık bantlarını tehditlerle yasaklamasını eleştirdi. 

Ürünleri bedava dağıtacaklar

REWE CEO'su, Katar'da gerçekleştirilen 2022  Dünya Kupası ile ilgili tüm ürünlerin satılmadan dağıtılacağını da açıklarken, Almanya Milli Takımı'nın her zaman yanında olduklarını da sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

İlgini Çekebilir
Manchester United'da bir devir kapandı! Ronaldo ile yollar ayrıldı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler