Almanya Liverpool'a yasak koymuştu! Maçın oynanacağı yer netleşti...

04.02.2021 - 21:46 | Son Güncellenme: 05.02.2021 - 12:21

Dış haberler… Alman ekibi Red Bull Leipzig ile İngiliz ekibi Liverpool’u karşı karşıya getirecek Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmesi, Alman hükümetinin mutasyonlu koronavirüs tedbirleri neticesinde, Britanya uçuşlarını çift taraflı olarak yasaklamasından ötürü Almanya’da oynanamayacak. Leipzig-Liverpool maçı nerede oynanacak, belli oldu mu? İşte detaylar…

Almanya Liverpool'a yasak koymuştu! Maçın oynanacağı yer netleşti...

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden RB Leipzig ile İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’un Şampiyonlar Ligi’ndeki son 16 eşleşmesi, Alman hükümetinin mutasyonlu koronavirüs tedbirleri neticesinde Britanya uçuşlarını 17 Şubat’a kadar çift taraflı olarak yasaklamasından ötürü Almanya’da oynanamayacak. Peki maç nerede oynanacak? Detaylar ve gelişmeler haberde...

Alman yetkililer maçın oynanamayacağını doğruladı

Sky Sports’un haberine göre Alman yetkililer, Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'nde RB Leipzig ile oynayacağı son 16 turunun ilk maçının Almanya'da yapılamayacağını doğruladı.

17 Şubat tarihine kadar yasakladılar

Alman hükümeti, Alman vatandaşları için bazı istisnalar dışında, mutasyonlu Covid-19 virüsü tespit edilen bölgelerden gelenlerin girişini 17 Şubat tarihine kadar yasakladı.

Profesyonel sporcular için özel düzenleme yok

Cumartesi günü yürürlüğe giren yasaktan Liverpool ekibinin muaf tutulmayacağı belirtilirken, Alman hükümetinden yapılan bir açıklamada, “Geçtiğimiz cuma günü Alman hükümeti tarafından kabul edilen Korona Koruma Yönetmeliği, sadece bazı istisnalara izin verecek ve profesyonel sporcular için özel bir düzenleme olmayacak” ifadelerine yer verildi.

Seçenekler masaya yatırıldı

UEFA’nın, bir çözüm yolu için Almanya Futbol Federasyonu ve Alman hükümeti ile görüşmeler gerçekleştirdiği öne sürülürken, bir yandan da diğer seçeneklerin değerlendirildiği ifade edildi.

İddialara göre, Leipzig şehrinde oynanacak maçın Liverpool şehrinde oynanması, maçın seyahat kısıtlamasının bulunmadığı bir ülkede oynanması, müsabakanın tek maç üzerinden oynanması ve Liverpool takımının maçı 3-0 hükmen kazanması gibi seçenekler masaya yatırılıyor.

Maç nerede oynanacak?

Son olarak Alman Sportbuzzer sitesi bu maçın nerede oynanyacağını okuyucularına duyurdu. Sportbuzzer'ın haberine göre; Leipzig-Liverpool maçı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler