Almanya yeni teknik direktörünü arıyor! Kuntz da adaylardan biri

15.09.2023 - 19:42 | Son Güncellenme: 15.09.2023 - 19:50

Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Almanya, Millî Takımı'nın başına getirecek isimleri gündeme alırken Stefan Kuntz'da listede yer aldı.

Almanya yeni teknik direktörünü arıyor! Kuntz da adaylardan biri

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

Euro 2024’ün ev sahibi olması nedeniyle eleme maçları oynamayan ve özel maçlarla turnuvaya hazırlanan Almanya’da üst üste gelen yenilgilerin ardından Hansi Flick’in görevine son verildi. Bu durum Almanya’nın futbol tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti. 

12. teknik adam aranıyor

1926 yılından bu yana sadece 11 teknik direktörün görev aldığı ve hiçbirinin gönderilmediği Alman Milli Takımı’na şimdi 12’inci teknik direktör aranıyor. 

“Rudi göreve devam etmeli”

Hansi Flick’in son maçı olan 4-1 kaybedilen Japonya karşılaşmasının ardından oynanan Fransa maçında takımın başında bir maçlığına federasyonda danışma kurulunda görev yapan Rudi Völler geçti. Daha önce de milli takımda görev yapan Rudi Völler, Fransa karşısında elde edilen 2-1’lik galibiyet sonrası “Rudi göreve devam etmeli” çağrılarını duymazdan gelerek sadece bir maç için takımın başında sahaya çıktığını ve ekim ayındaki milli arada gerçekleştirilecek Amerika turundan önce kesinlikle yeni bir hocanın takımın başına getirileceğini ifade etti. 

İlgini Çekebilir
Büyükekşi'den çarpıcı Kuntz yorumu! "Kendi bacağına ateş etti"
Habere Git

Yeni hoca için karar verilecek

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Bernd Neuendorf da yeni hoca için Rudi Völler ve DFB’de Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Dortmund CEO’su Hans-Joachim Watzke ile birlikte karar vereceklerini açıkladı.

Andreas Rettig, Oliver Bierhoff’un yerine geldi

Diğer yandan DFB’de 2022 Dünya Kupası sonrasında istifa eden milli takımlar ve akademi direktörü Oliver Bierhoff’un yerine yeni atama yapıldı ve 2013-2015 yılları arasında Bundesliga CEO’luğunu yürüten Andreas Rettig, bu göreve getirildi. 

1 numaralı aday Nagelsmann

DFB’nin yeni teknik direktör arayışlarında en öne çıkan aday şu anda görevde olmamasına rağmen Bayern Münih ile sözleşmesi süren Julian Nagelsmann. Ancak genç hocanın Bayern’den aldığı yıllık 7 milyon Euro maaş ve DFB tecrübesi olmaması bir handikap olarak görülüyor. DFB’nin teknik direktör için ayıracağı bütçe 5 milyon Euro civarında. Julian Nagelsmann daha düşük ücrete razı olduğu takdirde ön plana çıkabilir. Bayern Münih de DFB’ye Nagelsmann’ın sözleşmesini iki şartla feshedebileceklerini bildirdi. Bavyera Kulübü, Hansi Flick’in milli takıma geçtiği dönemde bir milli maçın hasılatı karşılığında anlaşma yapıldığını ancak hala verilmeyen bu paranın ilk oynanacak milli maç sonrası verilmesini isterken Julian Nagelsmann’ın ücret farkını da ödeyecek bir anlaşmaya da yanaşmayacaklarını bildirdi.

İlgini Çekebilir
"Büyükekşi, Kuntz'u gönderme kararı aldı"
Habere Git

Kuntz da aday

Almanya Milli Takımı için Almanya’da akla gelen adaylardan biri de Türkiye’de sürekli olarak tartışmaların odağında bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz. Daha önce uzun süre DFB’nin çatısı altında U21 takımında başarıyla görev yapan Kuntz, hem sistemi tanıması hem de ücretinin DFB’nin verebileceği sınırlar içinde olması nedeniyle aday olarak gösteriliyor. Stefan Kuntz, Joachim Löw’ün ayrılmasından sonra Hansi Flick ile birlikte Löw’ün yerine aday olarak gösterilmiş ancak DFB Hansi Flick’de karar kılmıştı. 

İşte diğer adaylar

Almanya futbol tarihinde şimdiye dek milli takımda yabancı hocalara görev vermeyen futbol federasyonunda, yeni Başkan Neuendorf, ilk kez Almanca bilen yabancı bir hocanın da görev alabileceğini söyledi. Bunlardan biri Hollandalı Luis van Gaal diğeri ise Avusturyalı Oliver Glasner. Yıllardır ismi sürekli olarak milli takımla anılan Jürgen Klopp ise Hansi Flick’in gönderilmesinin ertesi günü menajeri vasıtasıyla yaptığı açıklamada kendisinin görev kabul etmeyeceğini bildirdi. Felix Magath da ismi gündeme gelen adaylardan biri.

Senin için hazırladığımız haberler