Almanya'da Flick dönemi için imzalar atıldı!

25.05.2021 - 10:11 | Son Güncellenme: 25.05.2021 - 12:14

Almanya Milli Takımı'nda Hansi Flick dönemi başlıyor. Flick bugün imza için federasyon binasına gitti. İşte detaylar...

Almanya'da Flick dönemi için imzalar atıldı!

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

Almanya Milli Takımı'nda Joachim Löw dönemi resmen kapanıyor ve yeni bir dönem başlayor. Löw sonrasında göreve gelecek isim Hansi Flick olacak. Flick, resmi sözleşmeye bugün 3 yıllık resmi sözleşmeye imza attı. Detaylar haberde...

Flick sözleşme imzalamak için federasyon binasında

56 yaşındaki Hansi Flick, bu sabah saatlerinde Almanya Futbol Federasyonu'nun Frankfurt'taki genel merkezine gitti. Flick bugün itibarıyla resmi sözleşmeyi imzaladı. Anlaşma sonrası da  Flick'in imza attığı fotoğraf da paylaşıldı.

Kaç yıllık sözleşme olacak?

Flick, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından göreve başlayacak ve 2024'teki Avrupa Şampiyonası sonuna kadar bu görevini sürdürecek. Alman basını, Flick'in Bayern Münih'in başındayken yılda 6.5 milyon Euro kazandığını yazmıştı.  

Avukatlar görüştü

Bu arada, Löw sonrası Flick'in göreve başlayacağı net olsa da başarılı teknik adamın avukatı Christoph Schickhardt ile federasyon yetkilileri birçok detayı görüştü. Sürecin yürütülmesinde ise Milli Takımlar Direktörü Oliver Bierhoff başrol oynadı. 

Başarılı bir Bayern Münih dönemi

Bayern Münih'te yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra 2019-21 sezonları arasında A Takım'da göreve başlayan Flick, 2 Bundesliga şampiyonluğu, 1 Almanya Kupası, 1 Almanya Süper Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi ve 1 UEFA Süper Kupası kazandı. Ayrıca Flick, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda da zafere ulaşmıştı. Flick, UEFA tarafından 2019-20 sezonunun teknik direktörü seçilmişti. Flick, 2006-14 arasında Almanya Milli Takımı'nda yardımcı antrenörlük de yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler