Almanya'da transfer dönemi isyanı! Maç oynanırken futbolcular gitti

12.08.2022 - 15:02 | Son Güncellenme: 12.08.2022 - 15:43

Bundesliga'da ilk hafta maçları bittikten sonra Köln'de Modeste Dortmund'a, Frankfurt'ta Kostic Juventus'a transfer oldu. İki kulüp isyan ederken Almanya, ligler başladıktan sonra transfer sezonunun bitmesini tartışıyor.

Almanya'da transfer dönemi isyanı! Maç oynanırken futbolcular gitti

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Transfer döneminin ligler başladıktan sonra da devam etmesi ve teknik direktörler tarafından kadro planlamasında yer aldıkları halde oyuncuların satılması giderek artan tartışmalara yol açıyor. Özellikle de Almanya'da. Filip Kostic ve Modeste’in lig başladıktan sonra başka kulüplere transfer olmaları, Frankfurt ve Köln teknik direktörlerini zor durumda bıraktı.

Planlar altüst oluyor

Köln Teknik Direktörü Steffen Baumgart ise adeta isyan etti. Buna benzer birçok transferin lig sürerken gerçekleşmesi teknik direktörlerin kadro ve oyun planlaması yapmasına engel oluyor veya planlarını altüst ediyor.

İngiltere ve İtalya denedi ama...

2018 yılında İtalya ve İngiltere, gelen eleştirilerin ardından ligin başlamasıyla transferi sonlandırmayı denemişler ama başka ülkeler buna uymayıp kendileri dezavantajlı duruma düştükleri için, İtalya 1 sezon, İngiltere 2 sezon sonra, bu karardan vazgeçmişlerdi.

UEFA Başkanı geri adım attı

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de 2017’de liglerin başlamasıyla transferin bitirilmesinin iyi olacağı yönünde görüş belirtmiş ancak daha sonra bir daha bu konuda bir açıklaması olmamıştı.

Transfer sezonu Avrupa'da bittekten sonra Türkiye'de devam ediyor

Türkiye’de ise transfer sezonu Avrupa’dan daha geç bir tarihte sona eriyor. TFF, Avrupa’da transfer imkanı kalmayan oyuncuların Türkiye’ye gelişlerine olanak sağlayarak kulüplere bir nevi “mavi boncuk” dağıtıyor.

Özellikle kadrosunda 14’ten fazla yabancısı bulunan kulüpler de transfer tescil dönemi boyunca ellerindeki tüm yabancıların istedikleri 14’ünü her hafta değiştirerek kadroya alarak haksız rekabete yol açıyorlar. Kulüpler bu sezon 8 Eylül'e kadar bir başka deyişle ligin beşinci haftasının sonuna kadar transfer yapabilecekler.

Senin için hazırladığımız haberler