Alperen Şengün 'Kral'a karşı! Shaquille O'Neal'in rekorunu kırdı

17.01.2023 - 12:06 | Son Güncellenme: 17.01.2023 - 12:15

NBA'de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, 'Kral' lakaplı Lebron James'in takımı Los Angeles Lakers'a karşı efsane isim Shaquille O'Neal'ın rekorunu kırdı.

Alperen Şengün 'Kral'a karşı! Shaquille O'Neal'in rekorunu kırdı

AJANSSPOR HABER

Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, Türkiye'yi gururlandırmaya devam ediyor. 20 yaşındaki pivot, 'Kral' lakaplı Los Angeles Lakers karşısında hem efsane isim Shaquille O'Neal'ın rekorunu kırdı hem de kariyerinin en iyi performansına imza attı.

Lakers, Rockets'ı devirdi

NBA'de Martin Luther King Günü’nün son maçında maçında Houston Rockets, Los Angeles Lakers‘a konuk oldu. Karşılaşmadan ev sahibi takım 140-132'lik skorla galip ayrıldı.

Los Angeles'ta Alperen'in günü

Karşılaşmaya damga vuran isimlerden biri milli basketbolcu Alperen Şengün oldu.  33 sayı, 15 ribaund, 6 asist, 4 blokla oynayan basketbolcu hem kariyer rekorunu kırdı hem de NBA tarihine geçti.

İlgini Çekebilir
Alperen Şengün: "Bana NBA’e gideceksin deseler inanmazdım"
Habere Git

NBA efsanesi Shaquille O'Neal'in rekorunu kırdı

NBA efsanesi Shaquille O’Neal’in rekorunu kıran Alperen Şengün  NBA tarihinde 30 veya daha fazla sayı, 10 veya daha fazla ribaund ve 5 veya daha fazla asist istatistikleri yakalayan en genç pivot oldu.

Lakers'a galibiyeti 'Kral' getirdi

Los Angeles Lakers'a galibiyeti 'kral' lakaplı LeBron James getirdi. James, maçı 46 sayı 9 asist ve 7 ribaundla tamamladı. 'Kral' Alperen Şengün durdurulamayınca bir ara milli basketbolcumuzu kendisi savundu.

"Kral'a karşı oynamak motivasyonu arttırıyor"

Maçtan sonra açıklama yapan Alperen Şengün, maçtan önce iyi hissetiğini belirterek  "Bugün iyi hissediyordum ve daha odaklıydım çünkü ‘Kral’ ve Westbrook gibi iyi oyunculara karşı oynuyorduk. Bu da motivasyonu arttırıyor” dedi.

İlgini Çekebilir
NBA'de Alperen Şengün fırtınası
Habere Git

Alperen Şengün: LeBron'la sahada atıştık!

Milli basketbolcu sözlerine şöyle devam etti: "LeBron James çoğunlukla beni savundu. O anlar benim için harikaydı. Bugün onu durduramadık, iyi hissediyordu. LeBron, Bryant’a ‘Onu ben savunacağım’ dedi. Ben de içimden ‘Tamam, ben kendi oyunumu oynayacağım’ diye düşündüm. Harika bir andı. Gerçekten de onunla trash-talk (atışma) yaptım. Benim için harika bir andı.

"Çocuğuma LeBron ile oynadığımı anlatacağım"

LeBron’a karşı oynamanın herkesin hayali olduğunu vurgulayan Şengül, " Büyürken onu izliyorsunuz, 2K oynuyorsunuz ve o hep en iyi oyuncu… Şu an ise ona karşı oynuyorsunuz, sohbet ediyor, trash talk yapıyor, her şeyi yapıyorsunuz. Harika anlar. Bunda 5-10 yıl sonra çocuğuma ‘LeBron’a karşı oynadım’ diye anlatacağım" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler