Alperen Şengün'den sevindiren haber! Müjdeyi verdi...

27.03.2024 - 10:01 | Son Güncellenme: 27.03.2024 - 10:45

Houston Rockets'ın Sacramento Kings ile oynadığı maçta yaşadığı sakatlığın ardından normal sezonu kapattığı ileri sürülen milli basketbolcu Alperen Şengün'den sevindiren haber geldi.

Alperen Şengün'den sevindiren haber! Müjdeyi verdi...

AJANSSPOR - HABER

Milli basketbolcumuz Alperen Şengün, Houston Rockets'ın Sacramento Kings'i deplasmanda 112-104 mağlup ettiği karşılaşmanın tamamlanmasına 39 saniye kala ciddi bir sakatlık yaşamış ve tekerlik sandelye ile sahay kenarına alınmıştı. Alperen'in sakatlığıyla ilgili ortaya çıkan detayların ardından normal sezonu kapattığı ifade edilmişti.

Normal sezonda parkeye dönebilir

Sağ ayak bileğinden 3. derece burkulma yaşayan Alperen Şengün’le ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ESPN'den Brian Windhorst’in haberine göre; 21 yaşındaki yıldızın beklenenden daha erken sahalara dönebilir. Alperen’in 14 Nisan'da sona erecek olan normal sezonda sahalara dönme ihtimali bulunuyor.

63 maçta forma giydi, tarihe geçti

2.11 boyundaki Alperen , bu sezon çıktığı 63 maçta 21,1 sayı (%53,7), 9,3 ribaund ve 5 asist ortalamalarıyla takım rekorunu kırdı. Alperen, Houston Rockets'ın San Antonio Spurs'ü 114-101 yendiği maçta 45 sayıyla kariyer rekoru kırdı. Milli basketbolcu NBA'de bir maçta en çok sayı atan Türk basketbolcu olarak da tarihe geçti. 

Houston play-in iddiasını sürdürüyor

Houston Rockets son 9, Alperen Şengün’süz ise son 6 maçı kazanarak play-in iddiası sürdürüyor. Rockets’in normal sezonun sonuna kadar 12 maçı daha bulunuyor. NBA’de normal sezon 14 Nisan’da sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler