Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu'ndan açıklamalar..''Denetim en iyi destek olacaktır''

02.06.2018 - 01:21 | Son Güncellenme: 02.06.2018 - 01:21

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Ankara’da düzenlenen TFF Yönetim Kurulu toplantısında konuşmacı olarak kürsüye çıktı. Konuşmasında, Anadolu kulüplerinin benzer sorunlarla mücadele ettiğine dikkat çeken Ekmekçioğlu, Altay Alsancak Stadı’nın son durumu, siyah-beyazlıların yeni sezona dair hedefleri, transfer yasakları ve kulübün borçları ile mali yapılanması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in açılış konuşmasının ardından söz alan Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Anadolu kulüplerinin mali anlamda büyük yükler taşıdığına dikkat çektiği konuşmasında, TFF tarafından yaratılacak yeni kaynak ve destekler kadar kulüplerin denetimlerinin de önemli olduğunu söyledi. 3. ve 2. ligde üst üste 2 kez şampiyon olarak Süper Lig hedefine bir adım daha yaklaştıklarını, göreve geldiklerinden bu yana yaklaşık 20 milyon TL’lik borcu 10 milyon TL’ye indirdiklerini kaydeden Ekmekçioğlu, yapılandırılan SGK ve vergi borçlarına rağmen geçmiş dönemlerden gelen oyuncuların alacaklarını ve eski yöneticilerin temliklerini haciz yoluyla almayı tercih etmesinin mali stratejilerini sekteye uğrattığını söyledi. Ekmekçioğlu; ‘‘5 Mayıs Cumartesi günü şampiyonluğumuzu ilan ettik, 7 Mayıs Pazartesi günü borç-alacak tablosunu önümüze alıp çalışmayı sürdürdük.’’ ifadesiyle kulübün içinde bulunduğu mali tabloyu özetledi.

‘‘1. Lige yeni geldik, Büyük Altayımız’ın büyüklüğüne yakışır bir hedefle bu sezon tüm sporseverlere iyi bir mücadele izlettireceğiz’’ diyen Ekmekçioğlu alt liglerde denetimlerin ivedilikle arttırılması gerektiğini söyledi. Türkiye çapında 84 merkezde 10 bin öğrenciye ulaşan Altay Futbol Okulları yapılanmasına dair bilgiler de paylaşan Başkan Ekmekçioğlu, altyapıların önemine dikkat çekerek 3. ve 2. Lig’de Akademi Ligleri’nin Bölgesel düzeye çevrilmesinin olumsuzluk yarattığını belirtti, Anadolu kulüplerinin altyapı konusunda desteklenmesini ve rekabetçi kulüplerde altyapıların ikinci plana itilmemesi için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Ekmekçioğlu, Altay Alsancak Stadı inşaatının hızla ilerlediğini, bunun Altay Futbol şubesi için büyük bir dönüm noktası olduğunu ancak İzmir’de stat sorununun yanında spor salonlarının da fiziksel ve sayısal olarak eksik olduğunu, voleybol, hentbol ve basketbol branşlarında mücadele eden Altay’ın birçok kulüp gibi bu konuda da sıkıntı yaşadığını sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler