Altay, Eric Björkander ve Thaciano transferini duyurdu!

23.07.2021 - 17:54 | Son Güncellenme: 23.07.2021 - 18:52

Son dakika transfer haberleri... Altay, İsveçli savunma oyuncusu Eric Björkander ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Thaciano'yu kadrosuna kattı.

Altay, Eric Björkander ve Thaciano transferini duyurdu!

AJANSSPOR - HABER

 

18 yıl sonra Süper Lig'e dönen Altay, savunma hattına Eric Björkander'i transfer etti. Haftalar öncesinde başlayan transfer görüşmeleri, bugün sonuçlandı. İzmir temsilcisinin İsveçli stoperi, siyah-beyazlı formayı giyip kameranın karşısına geçti. 

Resmi açıklama yapıldı

Altay'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda: "25 yaşındaki İsveç'li stoper Eric Björkander kendisini Siyah Beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı" ifadelerine yer verildi. Altay'dan önce sadece 2 İsveç ekibinde forma giyen Björkander, bu transferle ilk kez ülkesinin dışına çıktı. 

Altay'la bir ilk!

Futbola Mjallby takımının altyapısında adım atan Eric Björkander, 2016’da yine bir İsveç takımı GIF Sundsvall takımına transfer olmuştu. Geçtiğimiz yıl yeniden Mjallby’ye dönen Björkander, Altay’a transfer olmasıyla beraber ilk kez ülkesi dışında bir takımda forma giyecek. 


25 yaşındaki stoper, kariyerinde 202 resmi maça çıkarken bu maçlarda 6 gol atarken 1 kez de asist yapma başarısı gösterdi.

Björkander kaç yıllık imza attı?

Altay kulüp kaynaklarında Eric Björkander'in kaç yıllık sözleşme imzaladığı bilgisine yer verilmezken; spor basınında oyuncunun 3 yıllık kontrat imzaladığı iddia edildi. Björkander, Ceyhun Gülselam ve Thaciano'dan sonra takımın 3. transferi oldu.

Thaciano 1 yıllığına kiralandı

Altay bunun ardından Brezilyalı Thaciano'yu da açıkladı. 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun Gremio'dan 1 yıllığına kiralandığı belirtildi.

 

Altay'ın İngiliz ekibi Arsenal'dan kiralamak üzere anlaşmaya vardığı İzlandalı kaleci Runar Alex Runarsson'un da önümüzdeki günlerde İzmir'e gelip takıma katılacağı bildirildi.

İlgini Çekebilir
Ceyhun Gülselam, Süper Lig'de kaldı! İşte, yeni takımı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler