Altay'da Serkan Özbalta, 3 puanın sırrını açıkladı

12.03.2022 - 18:44 | Son Güncellenme: 12.03.2022 - 18:50

Süper Lig 29. haftasında Yeni Malatyaspor'u ağırlayan Altay, penaltıdan bulduğu golle galip 1-0 kazandı. Maç sonu Altay teknik direktörü Serkan Özbalta, değerlendirmede bulundu

Altay'da Serkan Özbalta, 3 puanın sırrını açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’de haftalarca kazanamadıktan sonra yeniden ayağa kalkmaya çalışan Altay, ligin dibindeki Yeni Malatyaspor’u 1-0 mağlup ederek hayata tutundu.

Altay, 17. sıraya yükseldi

Maçın 42. dakikasında penaltı atışını kaçıran Altay forveti Marco Paixao, çizgi ihlali nedeniyle penaltı tekrarlanınca bu kez hata yapmadı ve 44. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İzmir temsilcisi mücadeleyi kazandı ve puanını 29 yaparak 17. sıraya yükseldi. Son sıradaki Yeni Malatyaspor 20 puanda kaldı.

Maç sonu konuşan Altay teknik direktörü Serkan Özbalta, şu ifadeleri kullandı:

 

"Tepki vereceklerini tahmin ediyorduk"

 

"Dün son antrenmanda 2 oyuncumuzun bir sakatlığı oldu ve kadrodan çıkarıldı. İbrahim kardeşimiz ve Marco rüştünü, kalitesini kanıtlamış oyuncular. İkisi de görevlerini yerine getirdi. Eksik olduğumuz bir gündü. Evet eksiklerimiz olacak ama her takımın eksiği var, bunu unutmayalım.  O anlamda iyi bir oyun olduğuna inanıyorum. Bir şeyleri paylaşıyoruz onlar da hızlı bir şekilde cevap veriyorlar. 2. yarıda Malatyaspor'un durumu da ortada. Tepki vereceklerini tahmin ediyorduk. Takım savunması yapmayı düşündük ama oyuncular da skoru korumak istedi."

İlgini Çekebilir
Altay umutlandı, Malatya dibe battı
Habere Git

"Rakip forvet hattını çiftledi, gol aramaya çalıştı"

 

Yeni Malatyaspor'un ikinci yarı daha baskılı oynadığını söyleyen Özbalta "Kırılma anı olabilirdi son dakikalarda, rakip forvet hattını çiftlediler, gol aramaya çalıştılar. Bizim de o arada pozisyonlarımızı oldu. İki de yapabilirdik üç de olabilirdi. Çok çok önemli bir galibiyet. Altay'ın 6 haftalık bir çıkışı var. Dileğimiz, isteğimiz bu güzel camiayı bu ligde bırakmak. Beni de bağırlarına bastılar, teşekkür ediyorum. İnanılmaz coşku var, kutu gibi bir stat. Onların bize destek olmaları lazım. Bu galibiyeti taraftara armağan ediyorum. 9 hafta baktığınız zaman kısa. Bugünkü neticeden sonra da aslında telafi edebileceğimiz bir makasa girdik. Şu anda toparlayarak gidiyoruz. bu süre zarfında ciddi puanlar alabiliriz. Bu takımı ligde bırakma gayreti içerisindeyiz. Ama kolay maçlarımız yok. Bire bir rakiplerimizle de oynayacağız. Kırılma anları olacaktır diye düşünüyorum. Bugün de kırılma anları yaşayacağımız maçlardan bir tanesiydi. İşte oraya gelebilmek için bu tür maçları kazanmamız gerekiyor. Bu karşılaşma bizim için çok önemliydi." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler