Anadolu Efes, 14. kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda zafere ulaştı!

29.09.2024 - 19:37 | Son Güncellenme: 29.09.2024 - 21:13

37. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Anadolu Efes, kupanın sahibi oldu.

Anadolu Efes, 14. kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda zafere ulaştı!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Beko'yu 83-82'lik skorla mağlup etmeyi başaran Anadolu Efes, kupanın sahibi oldu.

14. kez zafere ulaştı

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı toplamda 14. kez müzesine götürmeyi başaran Anadolu Efes, en çok şampiyonluk yaşayan takım olmayı sürdürdü. İkinci sıradaki Fenerbahçe Beko'nun 7 şampiyonluğu bulunuyor.

Anadolu Efes'te 3 isim çift haneli sayılara ulaştı

Anadolu Efes'te Elijah Bryant, 21 sayı, 6 ribaund ve 5 asistlik performansıyla takımının en skorer ismi oldu. Bryant'ı 17 sayı, 6 ribaundluk performansla Daniel Oturu ve 13 sayı, 5 ribaund, 2 asistle Ercan Osmani takip etti.

Nigel Hayes'in 20 sayısı galibiyete yeterli olmadı

Fenerbahçe Beko'da Nigel Hayes'in 20 sayı, 4 ribaund ve 3 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı. Sarı-Lacivertlilerde 19 sayıyla mücadele eden Bonzie Colson ve 14 sayıyla maçı tamamlayan Scottie Wilbekin çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular.

Lacivert-beyazlılara kupasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi

Anadolu Efes'in 14. kez zafere ulaştığı organizasyonun kupa töreni gerçekleştirildi. Lacivert-beyazlı takımın teknik ekibi ve oyuncularına madalya ve kupalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Kupayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden takım kaptanı Shane Larkin aldı.

Kulüp başkanı Tuncay Özilhan'ın yanı sıra takım kaptanları Larkin ve Rodrigue Beaubois, kupayı kaldırmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Lacivert-beyazlı takım, konfeti eşliğinde kupayı kaldırarak büyük sevinç yaşadı.

Erdoğan, daha sonra Fenerbahçeli basketbolcuları kutladı.

Finalist Fenerbahçe Beko'ya ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kaptan Melih Mahmutoğlu'na takdim etti.

Karşılaşmanın hakemleri Yener Yılmaz, Kerem Baki, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu'na günün anısına plaketlerini ise FIBA Başkanı Sheikh Saud Ali Al Thani verdi.

En değerli oyuncu Bryant

Müsabakanın en değerli oyuncusu Anadolu Efes'ten Elijah Bryant oldu.

Karşılaşmayı 21 sayı, 8 ribaunt ve 5 asistle tamamlayan ABD'li oyun kurucu, 25 verimlilik puanıyla maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Tecrübeli basketbolcuya ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu takdim etti.

Senin için hazırladığımız haberler