Play-in netleşiyor! Anadolu Efes, Kızılyıldız'ı yenerse 9.'luk garanti!

23.03.2024 - 00:25 | Son Güncellenme: 06.04.2024 - 01:42

Euroleague'de Anadolu Efes'in Play-In sıralaması ve eşleşmesi netleşiyor. Efes, son hafta kazanırsa Play-in'de olası rakipleri belli oldu.

Play-in netleşiyor! Anadolu Efes, Kızılyıldız'ı yenerse 9.'luk garanti!

AJANSSPOR HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague’de 33. hafta karşılaşmalarının tamamlanması ile play-in hattında tansiyon arttı. İşte temsilcimiz Anadolu Efes’in son durumu…

Anadolu Efes derbiyi kazandı play-in'e selam çaktı

33. haftada iki temsilcimizin karşı karşıya geldiği mücadelede Anadolu Efes deplasmanda konuk olduğu Fenerbahçe Beko'yu 82-80 mağlup ederek 16. galibiyetini aldı ve 10. sıradaki yerini korudu.

Efes'in rakipleri Play-in hattına veda etti

Play-in hattında Anadolu Efes'in bir galibiyet ardında bulunan takımlardan Olimpia Milano, Partizan KK haftayı galibiyetle kapatarak umutlarını sürdürürken, Valencia Basket ve Zalgiris Kaunas kaybederek havlu attı.

İlgini Çekebilir
Efes hayata tutundu! Fenerbahçe ilk 4 umudunu yitirdi
Habere Git

Anadolu Efes kazanırsa play-in'i 9. bitirecek

Anadolu Efes'in birer galibiyetle üzerinde bulunan 8. Baskonia ve 9. Virtus Bologna önümüzdeki hafta karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz gelecek hafta İstanbul'da konuk edeceği Kızılyıldız'ı mağlup ettiği takdirde bu ikiliden kaybeden tarafın üzerine çıkıp 9. sıraya yerleşecek.

Anadolu Efes'in hem Baskonia'nın hem de Virtus Bologna'nın ikiili averaj üstünlüğü bulunuyor.

İşte play-in hattında puan durumu

7- Maccabi Tel Aviv 19G-14M

8- Baskonia 17G-16M

-------

9- Virtus Bologna 17G-16M

10- Anadolu Efes 16G-17M

11- Olimpia Milano 15G-18M

12- Partizan KK 15G-18M

İşte Anadolu Efes ve rakiplerinin son hafta maç programı

8. Baskonia - 9. Virtus Bologna

Virtus Bologna-Baskonia

10. Anadolu Efes

Anadolu Efes-Kızılyıldız

11. Olimpia Milano

Maccabi Tel Aviv-Olimpia Milano

12. Partizan KK

Partizan KK-Valencia Basket

Anadolu Efes ikili averaj durumu

16 galibiyetli temsilcimiz Anadolu Efes son hafta Kızılyıldız!a kaybederse kendisini takip eden 15 galibiyetli Olimpia Milano ve Partizan maçlarını kazanırlarsa Efes ile aynı galibiyet sayısına ulaşacak. Efes hem Olimpia Milano hem Partizan'a karşı ikili averajda geride bulunuyor.

Dİğer yandan Anadolu Efes kendisinin önünde bulunan 17 galibiyetli Baskonia ve Bolgna karşısında ikili averajda stün bulunuyor. Bu iki takım son hafta karşılaşacak ve kaybeden takım olası Efes gailibiyeti ile 10. sıraya düşecek. Efes ise 9. sırada ligi tamamlamış olacak.

 

Playin statüsü

8, 9 ve 10. sıra için 3 takım yarışıyor

Playin için 8, 9 ve 10. sıra için Virtus Bologna, Baskonia, Anadolu Efes yarışıyor.

Playin, 7,8, 9 ve 10. sırada yer alan takımlar arasında oynanacak. Statüye göre 7 ile 8 eşlecek. Diğer eşleşme ise 9 ile 10. arasında olacak.

7 ve 8. eşleşmesinin galibi ligi 2. sırada bitiren takım ile playoffta eşleşecek. Mağlubu ise 9 ile 10. sıradaki eşleşmenin galibi ile oynayacak.

Bu maçlarda galip ayrılan ise ligi 8. sırada bitirmiş kabul edilecek ve playoffta 1. sırada yer alan takım ile eşleşecek.

Efes'in muhtemel rakibi Real Madrid olacak

Anadolu Efes'te herşey istendiği gibi gider ve playinde rakipleri yenerse ligi 8. sırada bitirmiş kabul edilecek Playoffta rakibi normal sezonu lider bitiren Real Madrid olacak.

Playinde hangi takım başarılı olursa Real Madrid ile eşleşecek.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman: "Avrupa basketbol tarihindeki tek rekor"
Habere Git

Anadolu Efes'in final four yolu netleşti

Anadoly Efes, sahasında Kızılyıldız'ı yenerse ligi 9. sırada bitirecek. 

Normal sezonu 9. ve 10. sırada bitiren takımlarda kendi aralarında 1 maçlık seride karşı karşıya gelecekler ve kaybeden takım Play-off'a katılma hakkı kazanamayacak.

9. sırada bitirecek olan takım ev sahibi olma avantajını elde edecek. Efes, Kızılyıldız'ı yenerse sahdasında Virtus Bologna veya Baskonia ile eşlecek. Yenen takım 7. ile 8. takımlarının mağlubu ile deplasmanda oynayacak.

Ligi Macabi Telaviv'in 7. bitimesi kesinleşti. 8. bitirecek olan takım ile Baskonia veya Virtus Bologna ile eşleşecek. Kazanan takım ligi 2. sırada bitiren takım ile yüksek ihtimal Panatinakios ile Playoff'ta eşleşecek.

7 ve 8. lik maçını kaybeden takım 9 ve 10.luk maçını kazanan takım ile eşleşecek. Karşılaşma 7-8 mağlubunun sahasında oynanacak. 

Anadolu Efes ligi 9. sırada bitirise ilk turu sahasında oynayacak ikinci turu ise deplasmanda oynayacak. Efes her iki maçtan galip gelirse Real Madrid ile Playoff'ta eşleşecek ve final four şansı arayacak.

Senin için hazırladığımız haberler