Anadolu Efes reçeteyi verdi: Fenerbahçe maçını kazanmanın tek yolu...

04.04.2024 - 20:04 | Son Güncellenme: 04.04.2024 - 20:33

Turkish Airlines EuroLeague'de normal sezonun sonuna yaklaşırken Fenerbahçe Beko, sahasında Anadolu Efes'i ağırlayacak. Efes'te koç Tomislav Mijatovic mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes reçeteyi verdi: Fenerbahçe maçını kazanmanın tek yolu...

AJANSSPOR HABER

EuroLeague bu hafta Türk derbisine sahne olacak. Bir tarafta normal sezonu üst sıralarda bitirmek isteyen Fenerbahçe Beko, diğer tarafta ise kendisini Play-In potasına atmak için mücadele edecek Anadolu Efes, İstanbul'da kozlarını paylaşacak. Bu dev maç öncesinde Anadolu Efes'in başantrenörü Tomislav Mijatovic açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de hedef ikincilik

Fenerbahçe Beko bu sezon EuroLeague'de 32 maçta 20 galibiyet ve 12 mağlubiyet alarak 5. sıraya yerleşti. Normal sezonun bitmesine 2 maç kala sarı-lacivertliler'de hedef ligi en iyi ihtimalle 2. sırada tamamlayarak play-off'a avantajlı girmek.

5. sıradaki Fenerbahçe Beko ve 2. sıradaki Panathinaikos arasında yalnızca 1 galibiyetlik fark bulunuyor. Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'in ardından Olympiakos ile de karşı karşıya gelecek ve EuroLeague'de normal sezona nokta koyacak.

Anadolu Efes'te gözler Play-In potasında

Anadolu Efes bu sezon EuroLeague'de 32 maç sonunda 15 galibiyet ve 17 mağlubiyet elde ederek 10. sırada yer aldı. Temsilcimizin tek hedefi ise normal sezonu Play-In potasında tamamlamak. Bunun için Anadolu Efes'te gözler ligin son 2 maçına çevrildi. Bu maçların ilkinde Fenerbahçe Beko'ya konuk olacak Efes, kapanışı ise evinde Kızılyıldız'a karşı yapacak. Efes bu 2 maçın ardından ligi ilk 10 içerisinde tamamladığı takdirde Play-In'de mücadele etmeye hak kazanacak.

"Maçı kazanmanın tek yolu"

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes arasındaki bu kritik mücadele öncesinde ise Efes koçu Tomislav Mijatovic, sarı-lacivertli ekip karşısında maçı kazanmanın tek yolunu şu sözlerle açıkladı: "Bu haftaki maçımızda, derbi mücadelesinde, saygı duyduğumuz rakibimiz Fenerbahçe Beko’ya karşı oynayacağız. Bireysel ve takım kapasitemizi en iyi şekilde ortaya çıkarabilmemiz için son dönemdeki maksimum yoğunluktaki oyunumuzu 40 dakika boyunca sergilememiz gerektiğinin ve nihai hedefimiz olan maçı kazanmanın tek yolunun bu olduğunun bilincindeyiz."

Senin için hazırladığımız haberler