Anadolu Efes Bryant Dunston'un Yerine Tarık Black'i Transfer Etmenin Peşinde

10.07.2023 - 15:51 | Son Güncellenme: 10.07.2023 - 16:20

Anadolu Efes 8 yılın ardından takımdan ayrılan kaptan Bryant Dunston'un yerine pivot rotasyonuna Olympiakos'tan ayrılan Tarık Black'i transfer etmek istiyor.

Anadolu Efes Bryant Dunston'un Yerine Tarık Black'i Transfer Etmenin Peşinde

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes yaz aylarında başta koç pozisyonu olmak üzere kadrosunda büyük değişikliklere imza atmaya devam ediyor. Efes, son EuroLeague finalisti Olympiakos'tan kadrosuna bir ekleme yapmaya hazırlanıyor.

Anadolu Efes yeni Dunston'ı buldu

Anadolu Efes'te 8 yıldır forma giyen takımın kaptanlarından pivot Bryant Dunston takımdan ayrıldı. Savunmada ondan boşalacak görev için uygun bir isim arayan Anadolu Efes çözümü Olympiakos forması giyen Tarık Black'te buldu.

Tarık Black, Efes'e yakın

EuroLeague'de finale kadar tırmanan Yunan ekibinin önemli parçalarından olan 31 yaşındaki pivot sezonun tamamlanması ile birlikte takımdan ayrıldı. EuroLeague'de 4. sezonunu geçiren Tarık Black gelecek sezon yüksek ihtimalle Anadolu Efes'te Bryant Dunston'dan boşalan yeri dolduracak.

İlgini Çekebilir
Efes için yola çıktı! Yönetici açıkladı…
Habere Git

Çember etrafına sertlik getirecek

Amerikalı yıldız EuroLeague'de çember savunmasında sert durma ve rakip potanın önünde topu aldığında da sertliği ile savunmaları yıpratması ile biliniyor. İyi bir ikili oyun partneri olan Black sert perdeleri ile guardların işini kolaylaştırıyor. 

Bahçeşehir ile Avrupa kupasına uzandı

Rusya-Ukrayna krizi sonrası Rus takımlarının yaşadığı problemler nedeniyle o dönem forma giydiği Zenit St. Petersburg'tan ayrılan 2.06'lık pivot, 2021-2022 sezonunun ortasında temsilcimiz Bahçeşehir Koleji'ne transfer oldu. Burada kısa sürede kalitesini ortaya koyan 113 kiloluk dev, Kırmızı Ejderler lakaplı ekibin FIBA EuroChallenge kupasında kazandığı zaferin bir parçası oldu.

EuroLeague'de Final yolunda 35 maça çıktı

EuroLeague'de Olympiakos'un normal sezon liderliği ile başlayan ve finale kadar uzanan macerasında 35 maça çıkan Amerikalı pivot maç başı 10.4 dakika süre alırken; 4.4 sayı, 1.7 ribaunt ve 4.8 verimililk puanı ortalaması ile mücadele etti.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'ten Bryant Dunston'a veda!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler