Anadolu Efes, Rıdvan Öncel'i transfer etti

14.12.2023 - 15:33 | Son Güncellenme: 14.12.2023 - 15:38

Transfer haberleri. Basketbol Süper Ligi takımlarından Anadolu Efes, Rıdvan Öncel'i sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı. Detaylar.

Anadolu Efes, Rıdvan Öncel'i transfer etti

AJANSSPOR-HABER

Bu sezon sakatlıklarla boğuşan Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes, Rıdvan Öncel'i kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu.

Rıdvan Öncel, Anadolu Efes'te

Kulüpten yapılan açıklamada, "Darüşşafaka Lassa’da forma giyen Rıdvan Öncel ile sezon sonuna kadar kiralık olarak sözleşme imzaladık.

Guard pozisyonunda görev yapıyor

1997 doğumlu oyuncu 1.91 metre boyunda ve guard pozisyonunda görev yapıyor.

Profesyonel kariyerine 2017’de Banvit’te başlayan Rıdvan, burada geçirdiği üç sezonun ardından Bahçeşehir Koleji’ne transfer oldu. Bahçeşehir Koleji’nde bir sezon forma giyen Öncel, sonrasında Galatasaray Ekmas ve Türk Telekom’da birer sezon görev yaptı ve 2023-24 sezonuna Darüşşafaka Lassa takımında başladı. Rıdvan Öncel, Aralık 2023’te takımımıza katıldı.

Bu sezonki performansı

Rıdvan Öncel, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Darüşşafaka Lassa forması ile 5 karşılaşmada 23:20 dakika süre alarak maç başına 5,4 sayı, 1,4 ribaunt ve 3,4 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Öncel, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ise bu sezon 11 karşılaşmada 23:36 dakika ortalama süre alarak maç başına 9,0 sayı, 3,4 ribaunt ve 2,7 asist ortalamaları ile görev yaptı" ifadelerine yer verildi.

Rakip Maccabi Playtika Tel Aviv

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague 14. hafta maçında 14 Aralık 2023, Perşembe günü İsrail’in Maccabi Playtika Tel Aviv takımına konuk oluyor. Sırbistan’ın Belgrad şehrinde Aleksandar Nikolic Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma TSİ 22:05’de başlayacak ve S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Sakatlıkları devam eden oyuncular

Öte yandan Anadolu Efes'te sakatlıkları devam eden oyuncular şu şekilde:

"Elijah Bryant, Tibor Pleiss, Rodrigue Beaubois, Ante Zizic, Will Clyburn, Derek Willis, Erkan Yılmaz"

Senin için hazırladığımız haberler