Anagöz ve Coşkun'dan Ergin'e yanıt: Başı sıkışanların Atatürkçüyüm diye ağlaması...

Aleyna Gürgen
29.08.2024 - 08:30 | Son Güncellenme: 29.08.2024 - 09:13

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin'in yaptığı açıklamaların ardından milli okçular Yasemin Ecem Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun'dan yanıt geldi.

Anagöz ve Coşkun'dan Ergin'e yanıt: Başı sıkışanların Atatürkçüyüm diye ağlaması...

AJANSSPOR - HABER

Milli okçular Yasemin Ecem Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun'un olimpiyat mektubu için Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin'den açıklama geldi. Ergin'in açıklamalarının ardından ise Coşkun ve Anagöz yeni paylaşımlarda bulundu.

İlgini Çekebilir
Gülnaz Büşranur Coşkun: Bizden bir olimpiyat çalındı…
Habere Git

"Bugün akla aykırı ithamlarla suçladıkları..."

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan yeni yazısında Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin'ın milli okçular Yasemin Ecem Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun'un olimpiyat mektubuna verdiği yanıtı paylaştı. Ergin yeni açıklamalarında şunları söyledi: "Yasemin Ecem Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun ‘Olimpiyatın Gençleri Projesi’ni ilk kez uygulamaya başladığımız 2013 yılında milli takımlarımıza davet edilmiş, Federasyonumuzun imkânları ile tüm ihtiyaçları karşılanmış ve bugün akla aykırı ithamlarla suçladıkları Okçuluk Federasyonu Milli Takım Teknik Ekibi tarafından yetiştirilmişlerdir."

Ergin açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Henüz 14 yaşında iken milli takımlarımızın hazırlık sürecine dahil etmiş olduğum bu iki sporcu ile geriye dönük 10 yıllık çalışma sürecimizde tüm sporcu kariyer planlamalarını yaptım, malzeme tedariklerini sağladım, kendilerine sponsorlar bularak maddi imkânlar yaratmaya çalıştım, eğitimleri ile yakından ilgilendim, kamp programlarına yabancı dil eğitimlerini dahil ederek bu alandaki gelişimlerini sağlamaya çalıştım."

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: "Bu süreçte her iki sporcumuz da büyük fedakârlıklarla kariyerlerine devam ederek ülkemize hizmet etmiştir. Zaman zaman ortaya çıkan ‘hedeften ve amaçtan uzaklaşma’ süreçlerinde yine onların yanında olarak spora devam etmelerini sağlayan bizzat benim. Yasemin Ecem Anagöz ilki 2014 yılında Nanjing’de düzenlenen Gençlik Olimpiyatları’ndan 1 gün önce olmak üzere toplamda 6 defa okçuluğu bırakmaya karar verdi. Her seferinde geleceğini düşünmesi, örnek ve güçlü bir Türk kadını olarak en iyi yaptığı işe yani okçuluğa devam etmesi gerektiğini söyleyip ikna eden ben oldum."

"Maalesef son yarışmada gerekli performansı gösteremediler"

Yusuf Göktuğ Ergin açıklamalarına şöyle devam etti: "2022 yılında takım halinde önemli başarılar kazanmış olsak da Yasemin Ecem Anagöz bireysel olarak istediği başarıları yakalayamayınca bir kez daha okçuluğu bırakmak istediğini dile getirdi. Ben de bir kez daha bırakmaması yönünde ikna etmeye çalıştım. Takım psikoloğumuzu kendisi ile görüştürdüm. Ancak çabamız yeterli olmadı ve en azından 1 yıl süreyle uzak kalmak istediğini belirterek ayrılma dilekçesini federasyonumuza sundu."

Ergin açıklamalarında Coşkun ve Anagöz'ün performansları için şunları söyledi: "1 yıl süreyle federasyon imkanlarından uzakta kalması ve doğru antrenman yöntemleri ile çalışmamış olması performansında düşüşe sebep oldu. Buna rağmen son yarışmadan önce hâlâ ilk 5 sırada yer alarak, 2024 Milli Takım Aday Kadrosuna girme şansı vardı. Gülnaz Büşranur Coşkun ise son yarışmadan önce zaten 4. sıradaydı. Maalesef son yarışmada gerekli performansı gösteremediler. Benim veya federasyonun bu sporcuların son yarışma gösterecekleri performansa göre bir kural koyabilmemiz nasıl mümkün olabilir?"

"Asıl kadroya girmeyi başaramayan Gülnaz Büşranur Coşkun..."

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin şu ifadelerle devam etti: "Özellikle, 2022 yılında Avrupa Şampiyonu olduktan sonra, 2023 yılında milli takım aday kadrosunda yer almasına rağmen 3 kişilik asıl kadroya girmeyi başaramayan Gülnaz Büşranur Coşkun, tarafımdan inisiyatif alınarak olimpiyatlara kota veren ilk yarışma olan 2023 Açık Hava Dünya Şampiyonası kadrosuna dahil edilmiş ancak burada da 86. sırada yer alarak kota mücadelesinden çok uzakta kalmıştır."

Ergin ayrıca şunları söyledi: "Okçuluk Milli Takımı her bir kategori için 3 sporcudan oluşmaktadır. Biz Türkiye sıralamasında ilk 5’te yer alan tüm sporcuları herhangi bir yaş vb. şart aramadan milli takım aday kadrosuna davet ediyoruz. Dolayısıyla, milli takım için ima edilen şekilde bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Bu 5 kişinin dışında kalanlar için 21 yaş altında olma şartı vardır ve bu da bizim ‘Olimpiyatın Gençleri Projesi’ kapsamında 2013 yılından bu yana yaptığımız bir uygulamadır. Bu proje sayesinde Türk okçuluğu tarihinde ilk kez olimpiyat ve dünya şampiyonlukları kazandığı gibi birçok Avrupa şampiyonluğu ve toplamda 372 uluslararası madalya kazanmıştır."

"Hakkımda yapılacak olan tüm değerlendirmelerin..."

Yusuf Göktuğ Ergin açıklamalarında son olarak ise kendi hakkındaki değerlendirmeler için şunları söyledi: "Tüm hayatını okçuluk sporuna adamış, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda ülkesini temsil ederek ‘Olimpian’ unvanı kazanmış, ülkesine ve ülkesinin gençlerine hizmet etmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan çalışan, tüm yaşam felsefesini Atatürk ilkeleri üzerinde kurgulamış, Türk sporunun ve spor adamlarının da en iyi şekilde temsil edilebilmesi için uluslararası spor organizasyonlarında görev alan, tüm katılımcıların oybirliği ile Dünya Okçuluk Federasyonu’nun antrenör komitesi başkanlığı görevine seçilmiş ve dünyada 3 kez de ‘yılın en iyi antrenörü’ olarak gösterilmiş olan ben Yusuf Göktuğ Ergin’in, kişilerden bağımsız olarak ülkemin uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edildiğinden emin olmaktan başka hiçbir amacım yoktur, olmamıştır. Hakkımda yapılacak olan tüm değerlendirmelerin bu gerçekler ışığında yapılması en büyük dileğimdir."

"Üniversite sınavına erkek sporcunun gitmesine izin verip beni göndermezler"

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin'in açıklamalarının ardından Yasemin Ecem Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun ise yeni paylaşımlarda bulundu. Anagöz paylaşımında şunları söyledi: "Öyle insanlar var ki, gün gelir ortaokulda kendi başınıza öğrendiğiniz yabancı dilinizi hiç utanmadan biz öğrettik diye sahiplenir. Kariyer planlarını yaptık derler; üniversite sınavına erkek sporcunun gitmesine izin verip beni göndermezler, antrenörlük belgesi almama izin vermezler. Bir de çıkıp 'Kariyer planlarını yaptım' derler."

Anagöz paylaşımında şu ifadelerle devam etti: "15 yaşında Türkiye şampiyonu olarak girdiğiniz milli takımda, yaşı tek küçük sporcu olduğunu halde, 2014'te yaptığımız gençlik projesi sayesinde girdiler derler. 15 yaşında aylarca ailesinden uzak kalan kız çocuğuna 'ailemi özledim' demesi yüzünden yüz defa okçuluğu bırakmak istedi derler. Kendi antrenörlerimle çalışıp, onlarla çalışan sporcuları bütün sene yenmeme rağmen çıkıp 'performansı düştü' derler. Neden sadece kadınlara ilk kez 2023 yılında 21 yaş kuralı getirdiklerinin mantıklı bir açıklamasını yapamadıkları gibi, yüzleri bile kızarmadan 25 yaşında son katıldığı uluslararası yarışmalarda Avrupa ikincisi ve Akdeniz Oyunları şampiyonu olmuş sporcuya yaşlı demeye de hiç çekinmezler."

Yasemin Ecem Anagöz paylaşımının sonunda ise "Görüyorum ki başı sıkışanların Atatürkçüyüm diye ağlaması, ideolojiyi kavrayıp uygulamaktan çok daha kolaymış. Atatürkçülük sadece dövme ve sloganlarla değil, gerçek anlayış ve tutumla yaşanır." dedi.

"Seçmeye dahil edilsek..."

Yasemin Ecem Anagöz'ün açıklamalarını kendi Instagram hikayesinde paylaşan Gülnaz Büşranur Coşkun ise Anagöz'e ek olarak şunları söyledi: "Konu her yöne çekiliyor ama bir türlü neden yarışmadan 'bir gün önce' ve 'sadece' kadınlara yönelik 21 yaş sınırı olduğuna gelmiyor. Başarımızın farkında oldukları için milli takım 'seçmesine' dahi almadıklarından bahsedilmiyor. Seçmeye dahil edilsek 10 senedir olduğu gibi yine milli takıma gireceğimizi çok iyi biliyorlar."

Senin için hazırladığımız haberler