Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Yeni 19 Mayıs Stadı'nı Açıkladı

18.02.2022 - 16:40 | Son Güncellenme: 18.02.2022 - 17:00

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Radyospor'da Üçleme programına konuk oldu. Başkan, Ankaragücü taraftarına yeni 19 Mayıs Stadı ile ilgili müjdeyi verdi.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Yeni 19 Mayıs Stadı'nı Açıkladı

Nazım Türknas-Volkan Yılmaz - AJANSSPOR

Radyospor'da yayınlanan Üçleme programına konuk olan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, yıkılan Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak yeni stat için müjdeli haberi verdi. Stat için beklenen 500 milyon TL'lik ödenek, Spor Bakanlığı tarafından verildi.

Ankaragücü Başkanı açıkladı: "Pandemi geciktirdi"

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, yaptığı açıklamada yeni 19 Mayıs Stadı için ödeneğin çıktığını söyledi. Koca, "Spor Bakanlığı, Şehir ve Çevrecilik Bakanlığı'na 500 Milyon TL rakamını ödenek için gönderdi. Pandemi ve fiyatların istikrarsızlığı yüzünden çalışmalarda bir gecikme oldu ama en kısa sürede inşaat çalışmaları başlayacak. Buradan taraftarımıza ve camiamıza müjdeyi vermek istiyoruz.” diye konuştu.

"En kısa sürede temel atılacak!"

Yeni 19 Mayıs Stadı ile ilgili Ankaragücü yönetimi ve kendisinin bakanlarla devamlı görüştüğünü belirten Koca şöyle konuştu: "Taraftarımız stadyum eleştirisi hakkında sonuna kadar haklılar. Şu konuda emin olsunlar, biz en kısa sürede temel atacağız ve Türkiye'nin en iyi stadyumu ve spor kompleksi olacak. Kimse merak etmesin."

İlgini Çekebilir
Ankaragücü'nden Bursaspor'a: Menajerlerden kurtulun!
Habere Git

19 Mayıs Stadı 1936 yılında hizmete girmişti

Temelleri 1934 yılında atılan, 1936 yılında da açılarak, 82 yıl boyunca faaliyet veren tarihi Ankara 19 Mayıs Stadyumu, çürük raporunun açıklanmasının ardından 2018 yılında yıkıldı. Tekrar yapılacağı belirtilen stadyum için temel bir türlü atılamadı. Tarihi stat, Süper Lig'de, Avrupa kupalarında ve Milli maçlarda ev sahipliği yapmış ve birçok unutulmaz mücadeleye sahne olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler